Διαφήμιση

Συστατικά

χοιρινο – 3 κιλα λαπα την οποια θα πειτε στον χασαπη να σας την ανοιξει για να την γεμισετε
σκορδο – 6-7 ολοκληρες σκελιδες
ντοματες – 2 κομμενες σε χοντρες ροδελες
φετα – τυρι κομμενη σε φετες η’χοντροτριμμενη με το χερι
κιτρινα τυρια – Διαφορα πικαντικα κεφαλοτυρι κ.λ.π κομμενα σε μακροστενες φετες
πιπεριες – Διαφορες χρωματιστες κομμενες στα 4
αλατι
πιπερι
ριγανη

Εκτέλεση
Πλενουμε πολυ καλα το κρεας και το αφηνουμε σε απορροφητικο χαρτι να στεγνωσει απο τα πολλα νερα.Στρωνουμε στον παγκο μας μια λαδοκολλα και απλωνουμε το κρεας.
Ριχνουμε σε ολη την επιφανεια του αλατι,πιπερι,ριγανη
στο κεντρο του στρωνουμε τις ντοματες,
σκορδα,τυρια,και τις πιπεριες εναλλαξ τα χρωματα τους για πιο ομορφο αποτελεσμα.

Κατοπιν το διπλωνουμε με προσοχη σε ρολο και με την σακοραφα αρχιζουμε να το ραβουμε καλα ωστε να κλεισουμε ολα τα ανοιγματα για να εγκλωβισουμε την γεμιση να μην μας αδειασει στο ψησιμο.(καλο ειναι να το ετοιμασετε απο το προηγουμενο βραδυ να το βαλετε στο ψυγειο και την αλλη μερα να το ψησετε.
Το βαζουμε στην γαστρα ριχνουμε μονο ενα νεροποτηρο νερο,ουτε λαδι,ουτε βουτυρο γιατι το κρεας θα βγαλει πολυ λιπος κατα την ωρα του ψησιματος.
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη στους 200 βαθμους μεχρι να παρει βραση και μετα το χαμηλωνουμε στους 160 -170 και το γυρναμε ποτε ποτε να παρει χρωμα απ’ολες τις πλευρες του.
Προς το τελος ανοιγουμε το καπακι και το αφηνουμε να παρει το ξεροψημενο χρωμα του.
Το ψησιμο του ειναι γυρω στις 3 ωρες.
Το αφαιρουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να μισοκρυωσει ωστε να μπορεσουμε να το κοψουμε σε ομορφες φετες χωρις να μας διαλυθει,και μετα αφαιρουμε τον σπαγγο με προσοχη.
Συνοδεψτε το με πατατουλες φουρνου λεμονοπορτοκαλατες,με μουσταρδα,λαδι και ψιλοκομμενο σκορδακι,γινονται λουκουμι.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση