Υλικά

Συνταγή για το φύλλο 
700 γρ αλεύρι
1 σόδα ποσιμη
1 αυγό
1 μαγιά φακελάκι
Μισό κουταλάκι μπεικιν
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Γέμιση
1/2 kgr σπανάκι
3 αυγά
300 γρ φετα
10 φετες μπεικον κομμένα σε μικρα κομμάτια
λίγο γραβιέρα
ελάχιστο αλευρι
λίγο γαλα εβαπορέ
αλατι
πιπέρι και
λιγο ελαιόλαδο αυτά!

Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στου 200 βαθμούς
Για την ζύμη
Ρίχνω όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ζυμώνω να γίνει μία αφράτη ζύμη να μη κολλάει στα χέρια και αφήνω 2 ώρες να ξεκουραστεί η ζύμη βασικό!!!
Για την Γέμιση

Βάζω το σπανάκι 5 λεπτά σε βραστό νερό και με τά το σουρώνω καλά! Καλά είναι να στραγγιστεί καλά απο την προηγούμενη μέρα να φύγουν τα υγρά.
Ρίχνω τα αυγά την φέτα το μπεικον κομμένο σε μικρα κομμάτια και λίγο γραβιέρα με το μάτι ελάχιστο αλευρι και λίγο γάλα εβαπορέ αλάτι πιπέρι και λιγο ελαιόλαδο αυτά!

Συναρμολόγηση
Λαδώνω το ταψί 30 εκ και μετα ανοιγω τα φύλλα. Στρώνω το φύλλο στο ταψί να κρέμετε από τις άκρες και στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση στο φύλλο μας στο ταψί. Τοποθετούμε και το επάνω φύλλο της πίτας και το χαράσσουμε (μόνο το επάνω φύλλο) σύμφωνα με το πόσα κομμάτια θέλουμε.

Με ένα πινελάκι αλείφουμε την πίτα μας με ένα χτυπημένο αυγό με μία κουταλιά σούπας νερό, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω –κάτω ή στον αέρα στους 180° για 30-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσει όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα. Προτού την βγάλουμε σηκώνουμε και βλέπουμε αν ψήθηκε και από κάτω.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠίτα Λαγάνα
Επόμενο άρθροΧοιρινό Ρολό με πατάτες