Συστατικά:

240gr κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κσ ​​τζίντζερ λιωμένο
1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστούνια
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε ραβδιά
120γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σέλινα, σε φέτες
1/2 φλιτζάνι (120ml) ζωμό βοδινού ή νερό
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 κσ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο (προεραιτικά)
1 κσ κορνφαουρ
2 κσ σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι καφέ ρύζι ή ρύζι Basmati

Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι κάψτε το λάδι σε μέτρια υψηλή θερμότητα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά και τα καρότα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε για 3 λεπτά περισσότερο.

 

Προσθέτουμε το κιμά και το σοτάρουμε να μέχρι να γίνει καφέ.
Όταν ο κιμάς τσιγαριστεί προσθέτουμε ντοματοπελτέ και ζωμό ή το νερό.
Σκεπάστε, μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή και αφήστε να σιγοβράσει 5 λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα του κορνφλαουρ και ανακατέψτε να συνδυαστεί. Ανεβάστε την θερμοκρασία και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας

Προηγούμενο άρθροΈνα Γλυκάκι για το Καφέ ή το Τσάι σας
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με Κιμά…το Φαγητό της Οικογένειας