Γλυκό βερίκοκο!💗

2 κιλά βερίκοκα
2 .300 γρ ζάχαρη
4 κ.σ ασβέστη
Μισή κούπα γλυκόζη
2 βανίλλιες
Ξινό 1/2 κ.γ
Χυμός από μισό λεμόνι.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βερίκοκα
Βγάζουμε το κουκούτσι με καρφί απ’ τη μεριά με το κοτσάνι,και καθαρίζουμε απ’ τη φλούδα.
(Στα μισά άφησα τη φλούδα κι έγιναν τέλεια!) Διαλύουμε τον ασβέστη και περνάμε από σίτα.
Βάζουμε σε λεκάνη με νερό μπόλικο κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μέσα σε τα βερίκοκα κι αφήνουμε 3 ώρες.
Ξεπλένουμε και ζεματάμε 1 νερό!

Ξεπλένουμε καλά με νερό ξανά και στραγγίζουμε
Βάζουμε σε λεκάνη με το ξινό κι αφήνουμε 1 ώρα
Ξεπλένουμε ένα νερό και
βάζουμε στη φωτιά σε μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη .
Ρίχνουμε και νερό να τα σκεπάζει σχεδόν.
Ξαφρίζουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και πάρουν χρώμα τα βερίκοκα.
Εν τω μεταξύ όσο βράζουν γυρίζουμε προσεκτικά τα πάνω κάτω να πιούν σιρόπι!

Προς το τέλος ρίχνουμε και τη γλυκόζη το χυμό λεμονιού και τις βανίλλιες.
Αφήνουμε σκεπασμένα με καπάκι κά κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα να μείνουν γεμάτα!
Αφήνουμε ένα βράδυ και την άλλη μέρα ξαναδένουμε αν χρειαστεί!
Το σιρόπι πρέπει να ναι μπόλικο να κολυμπάνε τα βερίκοκα να σκεπάζονται!
Έτσι δε ζαρώνουν και μένουν μπαμπάτσικα!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με λαχανικά… πλούσιο και πλήρες πιάτο
Επόμενο άρθροΥπέροχο πιάτο στρουντελ μελιτζάνας