24.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Κύρια Πιάτα Λαδερά Ντολμαδάκια γιαλαντζί….της μαμάς

Ντολμαδάκια γιαλαντζί….της μαμάς

783

Υλικά

40-50 αμπελόφυλλα
400 γρ ρύζι Καρολίνα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο ή αν
θέλετε και μάραθο
2 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας και τά βάζουμε στήν κατσαρόλα με το λάδι νά τά σωτάρουμε. Στήν συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό γιά ένα λεπτό. Τέλος ρίχνουμε 1-2 ποτήρια νερό και το ανακατεύουμε μέχρι νά το τραβήξει και το κατεβάζουμε από την φωτιά γιά να ξεκουραστεί. Δεν θέλουμε να βράσει το ρυζι. Πλένουμε τα αμπελόφυλλα καλά τα κάνουμε ματσάκι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό. Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα και βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γεμάτη με γέμιση και τα τυλίγουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί με την σειρά και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένες φέτες λεμονιού. Τα καλύπτουμε ίσα ίσα με νερό βάζουμε το λάδι το αλάτι. Τά αφήνουμε να ψηθούν σέ χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.

Ιδέα

Αν σας περισσέψει γέμιση και έχετε και φύλλα, μπορείτε να τα τυλίξετε σέ ένα ταψί και νά τά βαλετε στήν κατάψυξη. Ετσι θά τά έχετε έτοιμα τήν επόμενη φορά.
Καλή επιτυχία
Προηγούμενο άρθροTυρόπιτες με ζύμη κουρού
Επόμενο άρθροΜπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη