Υλικά
40-50 αμπελόφυλλα
400 γρ ρύζι Καρολίνα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 κρεμμύδια ξερά
1 μεγάλο ματσάκι άνηθο ή αν
θέλετε και μάραθο
2 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
![](https://i0.wp.com/xrysoskoufaki.gr/wp-content/uploads/2019/07/Ντολμαδάκια-γιαλαντζί-Dwarf-Bark-Beetles-2-300x225.jpg?resize=300%2C225&ssl=1)
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας και τά βάζουμε στήν κατσαρόλα με το λάδι νά τά σωτάρουμε. Στήν συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό γιά ένα λεπτό. Τέλος ρίχνουμε 1-2 ποτήρια νερό και το ανακατεύουμε μέχρι νά το τραβήξει και το κατεβάζουμε από την φωτιά γιά να ξεκουραστεί. Δεν θέλουμε να βράσει το ρυζι. Πλένουμε τα αμπελόφυλλα καλά τα κάνουμε ματσάκι και τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για ένα λεπτό. Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα και βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γεμάτη με γέμιση και τα τυλίγουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί με την σειρά και από πάνω βάζουμε ψιλοκομμένες φέτες λεμονιού. Τα καλύπτουμε ίσα ίσα με νερό βάζουμε το λάδι το αλάτι. Τά αφήνουμε να ψηθούν σέ χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό.
![](https://i0.wp.com/xrysoskoufaki.gr/wp-content/uploads/2019/07/Ντολμαδάκια-γιαλαντζί-Dwarf-Bark-Beetles-1-300x225.jpg?resize=300%2C225&ssl=1)
Ιδέα
![](https://i0.wp.com/xrysoskoufaki.gr/wp-content/uploads/2019/07/Ντολμαδάκια-γιαλαντζί-Dwarf-Bark-Beetles-3-300x225.jpg?resize=300%2C225&ssl=1)
Καλή επιτυχία