Στιφάδο με μανιτάρια

Συστατικά

600gr μανιτάρια, ποικιλία  portobello 
450 gr κρεμμυδάκια μαργαριτάρι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους (ή 1 Κουτί 425 gr ντοματών σε κύβους)
1 κουτί σάλτσας ντομάτας
3-4 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη
1 ραβδί κανέλας
5 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
3 κγ μπαχάρια διάφορα (μαύρο πιπέρι, δενδρολίβανο, μπαχάρι, μπούκοβο, δάφνη)
Νωπή ρίγανη ή μαϊντανό για γαρνιτούρα
Νερό, αν χρειαστεί
Ενα πανί  και σπάγκος για τα μπαχαρικά

Οδηγίες

Για να προετοιμάσετε, καθαρίστε τα μανιτάρια με ελαφρή βούρτσισμα από πάνω με μια υγρή πετσέτα. Τα μανιτάρια portobello να είναι κομμένα σε μισά ή τέταρτα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε τα άκρα και αφαιρέστε το φλοιό από τα μαργαριτάρια κρεμμυδιού. Κόψτε το σκόρδο και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε ένα τετράγωνο πανί, ρίξτε τα μπαχαρικά στο κέντρο του , διπλώστε τις γωνίες και σφίξτε καλά με το νήμα. Αυτή είναι η τσάντα των μπαχαρικών. 
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μανιτάρια και ρίξτε ελαφριά με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέστε το κρασί, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, τη ντομάτα σε κύβους και τη σάλτσα ντομάτας, την κανέλα , περισσότερη ρίγανη και βάλτε την τσάντα μπαχαρικών στο δοχείο. Το στιφάδο πρέπει να καλύπτεται με υγρό, οπότε προσθέστε περισσότερο λάδι, κρασί ή νερό εάν χρειάζεται.
Καλύψτε την κατσαρόλα, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράζετε σιγά σιγά για περίπου 1 ½ έως 2 ώρες. Ανακατεύετε το δοχείο περιστασιακά και συνεχώς αλατίστε και δοκιμάστε.
Μαγειρέψτε έως ότου τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια είναι τρυφερά και η σάλτσα έχει πήξει. Αφαιρέστε την τσάντα μπαχαρικών.
Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρετε.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο στιφάδο καλαμάρι, φτιαγμένο σε πλούσια σάλτσα ντομάτας.
Επόμενο άρθροΨωμί του τοστ με αλεύρι Ζέας