Συστατικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα νιφάδων κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
800 gr ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ ή 4 φλιτζάνια φρέσκιες ντομάτες σε κύβους
1 κιλό πράσινα φασολάκι, καθαρισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι 
2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα φέτα, θρυμματισμένη (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού και σοτάρετε μέχρι να αρωματίσετε, περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα πράσινα φασόλια, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι τα φασόλια να είναι μαλακά, περίπου 40 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατεύετε τον άνηθο και το μαϊντανό και σερβίρετε γαρνιρισμένο με φέτα.

Σερβίρετε με τραγανό ψωμάκι

ClosetCooking

Προηγούμενο άρθροΤάρτα με Σπανάκι και Ελιές
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος ψητός με Ντομάτα και Φέτα