Κέικ με φρέσκο ​​γάλα και καρύδια

Υλικά

2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χωρητικότητα φλιτζανιού 200 ml,
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​γάλα,
1 κουταλιά της σούπας υγρή γεύση λεμονιού,
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μπέικιν πάουντερ, δεν είχα αυτή τη στιγμή και εφτιαξα από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και την ίδια ποσότητα κιτρικού οξέος,
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
Βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέστε φρέσκο ​​γάλα, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, λάδι και ένα μπέικιν πάουντερ, (δεν είχα αυτή τη στιγμή και έφτιαξα από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και την ίδια ποσότητα χυμό λεμονιου),
απλά σε αυτό το στάδιο βάζω το μπέικιν πάουντερ και έτσι το κέικ γίνεται πολύ αέρινο.
Αφού τα ανακάτεψα όλα καλά, πρόσθεσα αλεύρι. Χώρισα το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και έβαλα 2 κουταλιές κακάο στο ένα.

Αλείφω με βουτυρο και πασπαλίζω με αλεύρι μια φόρμα για κέικ και εναλλάσσω τα μείγματα, λευκό, καφέ.
Τελείωσα με λευκό και έβαλα μια χούφτα σπασμένα καρύδια από πάνω. Έβαλα το κέικ σε κρύο φούρνο και το άναψα στους 160 βαθμούς. Μετά από περίπου 40 λεπτά ήταν έτοιμο, δοκιμάζω με ένα ξυλάκι. Κρύωσε λίγο, για πέντε λεπτά και έβγαλα από την φόρμα.

Πασπάλισα ελαφρά με ζάχαρη άχνη και σε αντίθεση με όλους τους κανόνες, έκοψα ένα κομμάτι, μου αρέσει το κέικ ζεστό 😉

Καλή Απόλαυση