Συστατικά

  • 6-7 μέτρια κρεμμύδια (χρησιμοποίησα βιολογικά)

Οδηγίες

1 Φοράμε τα γάντια μας (ελπίζω να το κάνετε πάντα αυτό) και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια
2 Μ’ ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η αποξήρανση.  
3 Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στα σχαράκια του αποξηραντή και επιλέγουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε μέχρι να αποξηρανθούν (15-18 ώρες)
4 Έπειτα είτε τα αφήνετε ως έχουν, είτε τα κάνετε σκόνη και τα αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο βάζο (κατά προτίμηση), δεν χρειάζεται ψυγείο και δεν λήγει. Όταν όμως ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε, πολύ σύντομα θα χρειαστεί να φτιάξετε και άλλο
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, έτοιμο να αποξηρανθεί 

αποξηραμένο-κρεμμύδι

Συμβουλές:

  • Αν έχετε πρίζα στο μπαλκόνι ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο, καλύτερα να τον αφήσετε εκεί τον αποξηραντή επειδή μυρίζει πολύ το κρεμμμύδι
  • Ίσως χρειαστούν παραπάνω ώρες για τα δικά σας. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θαολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης.Θα πρέπει να γίνουν όπως στην παρακάτωφωτογραφία 
  • Μπορείτε να βάλετε τον αποξηραντή να δουλέψει το βράδυ με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, να το κλείσετε το πρωί και να συνεχίσετε το επόμενο βράδυ
αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Bake Rolls
Επόμενο άρθροΤο Τέλειο Μπριάμ… είναι γλύκισμα