Γεμιστό κουνέλι!

📝Υλικά:

Ένα ολόκληρο, κουνέλι.
1 1/2 – 2 κουπες Ρύζι καρολίνα
3-4 Πατάτες κυδωνάτες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια.
100 γρ Σταφίδες
Λάδι
100 γρ Μανιτάρια κομμένα
Μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, καπνιστη παπρικα, κουρκουμάς, κάρυ, φρέσκο δυόσμο.
1 ποτηρακι Κρασί
2 κυβάκια ζωμό κότας.

👩‍🍳Προετοιμασία:

Σε μια λεκάνη βάζουμε ξύδι και αρκετό νερό και αφήνουμε μέσα το κουνέλι για μισή ώρα περίπου. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση για το κουνέλι.
Σοτάρουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το ρύζι, τα γυρίζουμε λίγο στο τηγάνι και προσθέτουμε τον 1ο κύβο ζωμό κότας και τα μπαχαρικά.

Προσθέστε νερό και αφήστε το ρύζι να ψηθεί, η ιδέα είναι να μην είναι 100% έτοιμο, αλλά να το αφήσετε λίγο άψητο.
Όταν εξατμιστεί το νερό και το ρύζι έχει πάρει αρκετό, προσθέτουμε τις σταφίδες και αφαιρούμε την έτοιμη γέμιση απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε αυτό το διάστημα, καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Αλείφω το κουνέλι εξωτερικά και μέσα με τον άλλο κύβο ζωμό κότας, γεμιζω με τη γέμιση, ράβω με την κλωστή και βελόνα και το βάζω σε πήλινο σκεύος.

Δίπλα έριξα τις πατάτες και πασπαλισα τις πατάτες με καπνιστη πάπρικα.

Αλείφω με λάδι απο πάνω το κουνέλι και στις πατάτες το υπολοιπο, πρόσθεσα κρασί και 2/3 ποτήρι ζεστό νερό και το βάζω στο φούρνο να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά – 150 γρ βαθμόυς για 2 ώρες περίπου. Εάν δεν έχετε πήλινο σκεύος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί και να τον καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠαναρισμένα μύδια…μια υπέροχη λιχουδιά που πάντα ετοιμάζω για ούζο.
Επόμενο άρθροΜπριζόλα στο τηγάνι