Σοκολατένιο κεικ με κρέμα

Υλικά

!!! 1 κουπα = 200 ml
Για το κεικ:
1 κουπα ζάχαρη (200 γρ.)
½ κουπα λάδι
1 κεσεδακι γιαούρτι (400 γρ.)
1 κουτ διττανθρακική σόδα
3 κ.σ. κακάο
2 κουπες αλεύρι (240 γρ.)
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
½ κουπα ζάχαρη (100 γρ.)
1 κουπα νερό

Για την κρέμα:
125 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κρόκος αυγού
1 κουπα ζάχαρη άχνη (130 γρ.)
¼ κουπας χλιαρό φρέσκο ​​γάλα (50 ml)

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
2 Προσθέστε το γιαούρτι που ανακατέψατε με τη σόδα και αφήστε το να πάρει φουσκάλες για 1-2 λεπτά.
3 Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο. Χτυπήστε για λίγο.
4 Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι που ανακατέψατε με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε ξανά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5 Θα πρέπει να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα για κέικ.
6 Αδειάζετε σε ταψί διαμέτρου 26 εκ. περίπου, το οποίο έχετε καλύψει προηγουμένως με χαρτί ψησίματος.
7 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά με μια οδοντογλυφίδα ή ξύλινο σουβλάκι.

8 Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μπορείτε να λιώσετε τη ζάχαρη στο νερό σε μια κατσαρόλα στο μάτι της
κουζίνας ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την αρχή “ζεστό-κρύο”: Βρέξτε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι ή το κρύο κέικ με χλιαρό σιρόπι!
Εσείς αποφασίζετε τι είναι πιο βολικό για εσάς.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα, βάζετε τη ζάχαρη άχνη και τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολ.
9 Χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ.
10 Προσθέστε το πολύ μαλακό βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια, ανακατεύοντας, προσθέτουμε σταδιακά (κουταλιά κουταλιά) το ελαφρώς ζεστό φρέσκο ​​γάλα μέχρι να
απορροφηθεί και να έχουμε μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.
11 Σερβίρουμε το κέικ διακοσμώντας το με την κρέμα από πάνω.
Αν θέλετε μπορείτε να το διακοσμήσετε πασπαλίζοντάς το ελαφρά με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Καλή Απόλαυση! 🙂

Η Συνταγή είναι της Anna Karshovska

Site: annieandjeff.com

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με μέλι και αμύγδαλο
Επόμενο άρθροXοιρινά παϊδάκια κοκκινιστά