Kέικ ασπρόμαυρο στο ταψί

Yλικά

5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3-4 φλιτζάνια του τσαγιού σπορέλαιο
1-2 βανίλιες
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 μεγάλες κουταλιές πολύ γεμάτες)
1 baking powder
λίγο αλάτι
1/3 φλιτζάνι γάλα
1-2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25-30 εκατοστά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ρίχνουμε το κακάο και το γάλα στη μισή ζύμη οι ζύμες να μην είναι πολύ σφιχτές
Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από τις δύο ζύμες στο αλευρωμένο ταψί έως ότου οι δύο ζύμες τελειώσουν


Χτυπάμε το ταψί να φύγει ο αέρας ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά γαρνίρουμε με γλάσο η άχνη αν θέλουμε

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Apostolia Gkiokoglou

Προηγούμενο άρθροΣφολιάτες γεμιστές: Είναι τόσο νόστιμες που δεν μένουν για πολύ!
Επόμενο άρθροΝόστιμο κέικ για τους λάτρεις του καφέ και των γεύσεων των ξηρών καρπών.