Συστατικά

6 κουταλιές βούτυρο (αλατισμένο

6 κουταλιές καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι νερό

300 γραμμάρια τυρί κασσέρι

Εκτέλεση

Συγκεντρώστε τα υλικά.

Σε ένα τηγάνι, λιώνετε πλήρως το βούτυρο. Αφήστε το βούτυρο να κάνει φούσκες για λίγα λεπτά χωρίς να το αφήσετε να καεί.

Προσθέστε το καλαμποκάλευρο και το ανακατώνετε με το βούτυρο με ένα μεγάλο ξύλινο κουτάλι.

Ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο απαλά πάνω από τη φωτιά για μερικά λεπτά έως ότου αλλάξει το χρώμα σε ένα βαθύ χρυσόκαφέ.

Όταν το λάδι από το βούτυρο αρχίζει να διαχωρίζεται, προσθέστε το νερό και βράστε.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε αργά το τριμμένο τυρί.

Ανακατεύετε το μείγμα καλά κάθε φορά για να επιτρέψετε το τυρί να λιώσει και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Καθώς ανακατεύετε, το λιωμένο τυρί θα συνδυάζεται με το καλαμποκάλευρο.

Αφήστε το πάνω από μια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να δείτε το βούτυρο εμφανίζεται πάνω.

Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί για να το απολαύσετε.

Tips

Όταν το μαγειρεύετε πρέπει να είστε υπομονετικοί. Ανακατέψτε το τυρί και το καλαμποκάλευρο και αφήστε τα να λιώσουν σιγά-σιγά μέχρι να γίνει το τυρί να κάνει κορδόνια. 

Ποτέ μην το φτιάχνετε με βιασύνη.