Πριν λίγο καιρό, δοκίμασα μια συνταγή για τυροψωμάκια που ονομαζόταν “Τα πιο αφράτα τυροψωμάκια”. Ήμουν περίεργη να δω αν όντως άξιζε τον τίτλο, και όντως, δεν απογοητεύτηκα!
Υλικά
2 αυγά
200 γρ.γιαούρτι
200 ml λάδι
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέκιν
500-550 γρ. αλεύρι
250 γρ τυρί κρέμα
δυόσμο
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας με τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ. Παίρνουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη μας το ανοίγουμε λίγο με τα δάχτυλα μας και βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το τυρί.
Το κλείνουμε καλά το πλάθουμε και σχηματίζουμε ένα μπαλάκι.
Τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Μ ένα κρόκο αυγού τα αλείφουμε και τα πασπαλίζουμε με ότι μας αρέσει(σουσάμι, παπαρονοσπορο, δυοσμο κλπ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτάκια.
Τα πιο αφράτα πανεύκολα τυροψωμάκια είναι έτοιμα!!!!!!
Θα τα λατρέψετε!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ