Κέικ σοκολάτας

* Όλα τα συστατικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά

** Διάμετρος φόρμας 21 cm
Αλεύρι – 230 γρ
Κακάο – 65 γρ
Ζάχαρη – 280 γρ
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ – 10 gr
Γάλα – 260 γρ
Φυτικό έλαιο άοσμο – 60 γρ
Βούτυρο – 60 g (θερμοκρασία δωματίου)
Μεγάλο αυγό – 2 τεμ.
Ζάχαρη βανίλιας – 8 g (έχω τον Dr Oetker)

Γκανάς σοκολάτας:
Κρέμα γλάκτος 33% – 120 γρ
Μαύρη σοκολάτα – 120 γρ

Εκτέλεση

* Αν θέλετε να κόψετε το κέικ σε πολλά κομμάτια και να το αλείψετε με γκανάς ενδιάμεσα, τότε διπλασιάστε
την ποσότητα κρέμας και σοκολάτας, δηλαδή 240 γραμμάρια κρέμας και 240 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

1. Ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά: αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, αλάτι, μπέικιν πάουντερ.
2. Προσθέστε άοσμο φυτικό έλαιο, βούτυρο, αυγά, γάλα.
3. Ρίχνουμε σε μια φόρμα, ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά. Ελέγχουμε την ετοιμότητα με ένα ξύλινο σουβλάκι, αν χρειαστεί, ψήνουμε περισσότερο.
4. Βγάλτε το τελικό κέικ από τη φόρμα, συσκευάστε το σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το για 40-60 λεπτά, κατά προτίμηση για μερικές ώρες, έτσι ώστε η κρούστα που έχει στεγνώσει κατά το ψήσιμο να γίνει επίσης υγρή και πορώδης.
5. Για τη γκανάζ σοκολάτας, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί, τη ρίχνετε πάνω από τη μαύρη σοκολάτα, την αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά, ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία.

6. Το κέικ μπορεί να κοπεί σε πολλά μέρη: σε 2 ή 3 οριζόντια κομμάτια, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Εκοψα το κόμματι του κέικ που εχει φουσκώσει απο πάνω οπότε ειναι ένας κύλινδρος ευθεία απο πάνω 7. Εάν θα κόψετε το κέικ σε 2 ή 3 κομμάτια, τότε ετοιμάστε και 2η μερίδα γκανάς σοκολάτας.
Απλώστε την γκανας στις τις πλευρές και το πάνω μέρος του κέικ και κάντε κάποια σχεδια με ενα πηρούνι εάν θέλετε. Επίσης μπορείτε να τρίψετε σε τρίματα το κομμάτι που κόψατε για να ισιώτε το κέικ απο πάνω και να το πασπαλισετε απο πάνω.
Το κέικ αποδεικνύεται πολύ νόστιμο υγρό με έντονη γεύση σοκολάτας!

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipe here

Προηγούμενο άρθροΠολύχρωμο Μωσαϊκό με γεμιστά μπισκότα (Vid)
Επόμενο άρθροΝόστιμο κρέας με πατάτες σε τηγάνι…είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει!