Amarreti

Μερίδες: 32 μπισκότα

Συστατικά

5 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
4 1/2-5 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (ανάλογα με το μέγεθος των αυγών) Θεωρώ ότι 5 φλιτζάνια είναι καλύτερα
1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου (προτιμώ 2 κουταλιές της σούπας)
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

χωρίστε 5 ασπράδια αυγών σε ένα μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Το αφήνουμε στην άκρη και κοσκινίζουμε 5 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου με 1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μπολ.
Προσθέστε περίπου το 1/3 του μείγματος με το αλεύρι αμυγδάλου στα ασπράδια και διπλώστε το απαλά με μια σπάτουλα.
Τώρα προχωρήστε και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου.
Στη συνέχεια, διπλώστε το γρήγορα.
Προσθέστε το δεύτερο τρίτο του μείγματος με το αλεύρι αμυγδάλου στα ασπράδια και διπλώστε το ξανά απαλά.

Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο τρίτο του μείγματος με το αλεύρι αμυγδάλου και το διπλώνουμε για μια τελευταία φορά.
Σε αυτό το σημείο, η ζύμη των μπισκότων πρέπει να έχει μια παχιά υφή σαν πάστα.
Παρτε με μηχανημα παγωτου ή με κουταλι τη ζύμη και την βάζετε σε ένα πιάτο κρυσταλλικής ζάχαρης. Τυλίξτε τα στη ζάχαρη, στη συνέχεια πάρτε την στα χέρια σας και στρογγυλοποιήστε τη σε μια μπάλα.
Ρίξτε τη μπάλα σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη και καλύψτε την ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πιέστε ελαφρά κάθε μπισκότο με το χέρι σας.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΡυζοκεφτέδες με μοτσαρέλα και σάλτσα μαρινάρα
Επόμενο άρθροΤούρτα καρότο για το Σαββατοκύριακο!