Τα αμυγδαλωτά, γνωστά και ως εργολάβοι, αποτελούν ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με πλούσια γεύση και αξεπέραστη υφή. Η βάση τους στηρίζεται σε αμύγδαλα, ασπράδια αυγών και ζάχαρη, δημιουργώντας ένα τραγανό εξωτερικό και ένα μαλακό, μαστιχωτό εσωτερικό.

Υλικά

380 γραμμάρια αμυγδαλόψυχ αλεσμένη
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 ασπράδια αυγού
100 γραμμάρια φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι σε ελαφρά μαρέγκα
Σε μπολ βάζουμε την αλεσμένη αμύγδαλοψυχα τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά
Παίρνουμε κουταλιά και την κοιλάμε στο φιλέ


Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για 15 με 18 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Dora Tselepidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συστατικά

250 γραμμάρια ζάχαρης 
250 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα λευκασμένα, συν μερικά επιπλέον για γαρνιτούρα
3 ασπράδια αυγού
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Οδηγίες

Για την προετοιμασία αυτών των εξαιρετικά εύκολων ελληνικών μπισκότων αμυγδάλου, προσθέστε τα ακατέργαστα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε έναν μπλεντερ και ανακατέψτε μέχρι να κονιορτοποιηθούν. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών (και το εκχύλισμα βανίλιας) και χτυπήστε, μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά, σχηματίζοντας μια σταθερή πάστα.
Στρώστε το κάτω μέρος των 2 ταψιών με χαρτί ψησίματος και διαμορφώστε τα μπισκότα. Πάρτε περ. 1 1/2 κουταλάκι του πάστας και τοποθετήστε το στο δίσκο ψησίματος. επαναλάβετε με τα υπόλοιπα. Γαρνίρετε με ολόκληρα αμύγδαλα και περιμένετε λίγο για να απλωθεί η ζύμη στο ταψί. Αν θέλετε, διαμορφώστε τα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 17-20 λεπτά, μέχρι να  χρυσήσουν. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε. Απολαύστε ζεστό από το φούρνο με μια κουταλιά της αγαπημένης σας μαρμελάδας!

ΠΗΓΗ: www.mygreekdish.com

 

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστός μπακαλιάρος με πατάτες και κόκκινη σάλτσα και ντοματινια
Επόμενο άρθροΑφράτες Τηγανίτες