Υλικά:

Για τη ζύμη:

2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα αλεύρι Φαρινα
1/2 κούπα κακάο
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
1/2 κουτ.γλ σόδα
Βανίλια

Για το σιρόπι:

4 κουτ.γλ κακαο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Για το γλάσο:

300 γραμμάρια κουβερτούρα (ζεστή ή κουβερτούρα κουζινάς)
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο

ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ.

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια.
Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά με απαλές κυκλικές κινήσεις, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο της τούρτας να βγαίνει καθαρό.

Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Μόλις η σοκολατόπιτα κρυώσει εντελώς, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Γλάσο:
Σε ένα μπολ, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας ανάμεσα).
Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Περιχύνουμε τη σιροπιασμένη σοκολατόπιτα με το γλάσο.

H Συνταγή είναι της κας Olha Pazyuk