Μηλόπιτα

Η μηλόπιτα κέικ είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους: την τραγανότητα του μήλου με την αφράτη υφή του κέικ. Τα μήλα είναι η κύρια γεύση, αλλά η κανέλα προσθέτει μια επιπλέον πινελιά νοστιμιάς. Η μηλόπιτα κέικ μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ή με άχνη ζάχαρη, σαντιγί ή παγωτό.

Υλικά

1 μήλο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ βούτυρο
κανέλα
1 κ.σ μαρμελάδα βερίκοκο
3 αυγά
λίγο αλάτι
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
120 ml ηλιέλαιο
150 ml γάλα
250 γρ.αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
ζάχαρη άχνη

Φόρμα 27×18 εκ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το μήλο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ραντίζουμε με το λεμόνι.Σ ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο να λιώσουν.
Βάζουμε τα κομμένα μήλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.Προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν το μήλο και αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε το αλάτι,τη βανίλια και τη ζάχαρη.Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας ν ασπρίσει και ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα λίγο λίγο σταδιακά και ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην αποσπώμενη φόρμα στην οποία έχουμε βάλει και αντικολλητικό χαρτί.

Στρώνουμε από πάνω τα μήλα που είχαμε φτιάξει πριν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά αναλόγως στο φούρνο.
Βγάζουμε απ τον φούρνο ξεφορμάρουμε αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Προηγούμενο άρθροΥγιεινοί και νόστιμοι πατατοκεφτέδες φούρνου με 4 υλικά
Επόμενο άρθροΚουλουράκια γιαουρτιού!!