Ατομικές Σπιτικές Μηλόπιτες


✅ Υλικά:

-1 πακέτο μαγιά 11 γρ
-αλεύρι 500-600 γρ
– γάλα 300 ml
– 2 αυγα
– 3 κ.σ. ζαχαρη
– αλάτι 1/4 κουτ
– 5 μέτρια μήλα
– σταφίδες 50 γρ.
-φυτικό λάδι 2 κ.σ. μεγάλο.

✅Μαγείρεμα:

Ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα, την αφήνουμε να φουσκώσει λίγο. Ρίχνουμε στο μισό αλεύρι, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι,
το φυτικό λάδι. Ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη στέλνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
για περίπου 2 ώρες. Η ζύμη πρέπει να φουσκώσει 2 φορές.

Ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κύβους, προσθέτουμε τις σταφίδες και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, πλάθουμε το κάθε μέρος σε λουκάνικο και το κόβουμε σε 12 μέρη.
Φτιάχνουμε ένα επίπεδο φύλλο από κάθε μέρος και βάζουμε τη γέμιση στη μέση. Αλείφουμε τις άκρες με αυγό και φτιάχνουμε πίτες.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε τις πίτες.
Αφήστε για 15 λεπτά, μετά αλείψτε με αυγό και βάλτε το στο φούρνο. Τα πρώτα 10 λεπτά – 200 βαθμούς, μετά 7-10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αναποδογυρισμένη μηλόπιτα

https://exchange.glomex.com/video/v-cmxqhhizv8ex?integrationId=4059a117lratine6

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυλιχτές Μηλόπιτες ταψιού

Υλικά

Μήλα κόκκινα 1 1/5 κιλό
Ζάχαρη 6-7 κουταλιές της σούπας
Τριμμένο μπισκότο 4-5 κουταλιές της σούπας
4-5 κσ τριμμένο καρύδι
Κανέλα 1 1/5 κουταλάκι του γλυκού
Βούτρο λιωμένο 1 κούπα του τσαγιού
Φύλλο κρούστας 500 γρ
Ζάχαρη άχνη 50 γρ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα τριβουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, κανέλα το μπισκότο, την κανέλα και ανακατευουμε.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στο πάγκο της κουζίνας και τα κόβουμε σε 2 λωρίδες. Τα αλείφουμε με το βουτυρο και βάζουμε τη γέμιση από τα μήλα και πασπαλιζουμε και το τριμμένο καρύδι σε κάθε λωρίδα.


Τα τυλίγουμε σε στρογγυλά τα αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε και λίγο τριμμένο μήλο και ζαχαρη απο πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (μέχρι να πάρουν χρώμα) για 20-25 λεπτά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε και με κανέλα αν θέλουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι (στη γάστρα)
Επόμενο άρθροΑυγοφέτες με τυρί από το τετράδιο της γιαγιάς….Πριγκίπισσες τις έλεγε