Οι αυγοφέτες με τυρί είναι μια πολύ νόστιμη και αγαπημένη συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Εγώ τις φτιάχνω συχνά για πρωινό, γιατί είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα που μας δίνει ενέργεια. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως λαχανικά ή αλλαντικά, για να δώσετε περισσότερη γεύση και να κάνετε το πιάτο σας πιο χορταστικό.
Υλικά για τις Αυγοφέτες με Τυρί
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 αυγά
- 50 ml γάλα
- 90 γρ. τυρί σε φέτες
- 30 γρ. τριμμένο τυρί
- 30 γρ. βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση της Συνταγής
Τοποθετώ τις 3 φέτες ψωμί σε ένα πυρέξ. Τις τρυπάω με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ώστε να απορροφήσουν περισσότερο από το μείγμα.
Ετοιμάζω το μείγμα χτυπώντας τα αυγά με το γάλα και το αλάτι. Περιχύνω τις φέτες ψωμιού με το μισό μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Το αφήνω για 5 λεπτά ώστε το ψωμί να απορροφήσει καλά το μείγμα.
Τοποθετώ 2 φέτες τυρί πάνω από κάθε φέτα ψωμιού. Σκεπάζω με τις άλλες 3 φέτες ψωμιού, τις οποίες επίσης τρυπάω με το πιρούνι. Τις περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνω για άλλα 5 λεπτά για να απορροφήσουν και αυτές καλά.
Στη συνέχεια, βάζω το βούτυρο σε κομματάκια πάνω σε κάθε φέτα και πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: 10 λεπτά (για απορρόφηση του μείγματος)
Συνολικός Χρόνος: 40 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Αυγοφέτες
Για να κάνετε τις αυγοφέτες με τυρί πιο πλούσιες, μπορείτε να προσθέσετε λίγη γαλοπούλα ή μπέικον ανάμεσα στις φέτες τυριού.
Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως γραβιέρα ή κασέρι, για να δώσετε στο φαγητό σας μια διαφορετική γεύση.
Το τρύπημα του ψωμιού είναι σημαντικό για να απορροφήσει το μείγμα και να γίνει οι αυγοφέτες σας αφράτες.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ Home kitchen with Danny











