Αυγοσαλάτα

Εύκολη, γρήγορη και θρεπτική Αυγοσαλάτα ως ορεκτικό! Επίσης, εξαιρετική ως γέμιση για σάντουιτς!

Υλικά

2 βραστές πατάτες
4 Βραστά αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
3 μικρές ντομάτες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
Λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
3 αγγουράκια τουρσί (εγώ χρησιμοποίησα φρέσκο αγγουράκι)
100gr μαγιονέζα
100 γραμμάρια γιαούρτι
άνηθο
πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα τα αυγά και τις βρασμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι λαδάκι και αλάτι
Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβουμε το αγγουράκι και το ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα το γιαούρτι πιπέρι κι άνηθο
Το προσθέτουμε στα λαχανικά και ανακατεύουμε και έτοιμη για σερβίρισμα

Καλή απόλαυση

Η Εκτέλεση είναι της Μαρίνα- Αλέξης

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζεστή πατατοσαλάτα με μπριζόλες στο τηγάνι

Η ζεστή γερμανική πατατοσαλάτα είναι ένα δημοφιλές συνοδευτικό που συνήθως παρασκευάζεται με βραστές πατάτες, μπέικον, κρεμμύδια, ξύδι, ζάχαρη και μπαχαρικά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε ζεστή γερμανική πατατοσαλάτα:

Συστατικά:

6 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετες
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βράζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λίπος.

Στο ίδιο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέστε το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα Dijon, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε τις βρασμένες πατάτες και το τραγανό μπέικον πίσω στο τηγάνι με το μείγμα του ξιδιού. Ρίξτε απαλά για να καλύψουν τις πατάτες με το dressing.
Μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να ζεσταθούν οι πατάτες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αν θέλουμε.
Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!
Αυτή η πικάντικη και αλμυρή ζεστή πατατοσαλάτα είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό που συνδυάζεται καλά με ψητά κρέατα, λουκάνικα ή ως αυτόνομο πιάτο.

Είναι ιδανικό για κάθε φορά που λαχταράτε μια ωράια και γευστική πατατοσαλάτα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά Φούρνου με σάλτσα Ραγού (χωρίς μπεσαμέλ)
Επόμενο άρθροΥπέροχα κουλουράκια βανίλιας βουτύρου