Μπιτόκ αλά ρους

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, από στήθος
6 αβγά
200γρ. ψωμί μπαγιάτικο, καλά μουλιασμένο σε γάλα
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
150γρ. κασέρι λεπτοτριμμένο
6 κουτ. γλυκού βούτυρο για το τηγάνισμα των αβγών
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
12 ψωμάκια του τοστ

Για τον πουρέ πατάτας

3-4 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό
1 κύβο λαχανικών
3-4 κουταλιές της σούπας γάλα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Βράζετε για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια πολτοποιήστε την πατάτα σε πουρέ και ανακατέψτε με τα αυγά, το γάλα, το μείγμα λαχανικών, το βούτυρο μέχρι να γίνει ένας απαλός πουρές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά και το μουλιασμένο ψωμί ελαφρά στυμμένο. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και με τα χέρια σας ζυμώνετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Πασπαλίζετε με το μπαχάρι, τη γλυκιά πάπρικα, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε και το τριμμένο κασέρι. Ξαναζυμώνετε για να ομοιογενοποιηθούν και τα υπόλοιπα υλικά.
Xωρίζετε τον κιμά σε έξι ισοβαρείς μπάλες και τις ακουμπάτε σε ένα δίσκο, τις σκεπάζετε με μια πετσέτα και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αμέσως μετά πλάθετε μπιφτέκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από την πάνω μεριά.
Oσο ψήνονται τα μπιφτέκια σε ένα σαγανάκι τηγανίζετε τα έξι αβγά ένα ένα χρησιμοποιώντας από 1 κουτ. γλυκού βούτυρο κάθε φορά.
Τα αλατίζετε και τα πιπερώνετε.
Μόλις ετοιμαστούν τα μπιφτέκια τα βγάζετε από το φούρνο και τα βγαζετε σε ένα πιατο
Βάζετε στο ταψί 2 ψωμακια του τοστ και πουρε πατατας οπως στην φωτό και απο πάνω ένα μπιφτέκι και τα ξαναβάζετε στο φουρνο για 10 λεπτα.
Βγάζετε απο το φουρνο και τοποθετείτε από ένα τηγανητό αβγό πανω απο καθε μπιφτέκι.

Προηγούμενο άρθροEξαιρετικό στρούντελ μήλου
Επόμενο άρθροΠοιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το Κέικ στο ταψί από τα παλιά ;