Bonbons παγωτού Μοκκα-Πεκάν

Συστατικά

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο ψημένα πεκάν ή καρυδιά
1 kgr παγωτό βανίλια ή γεύση της επιλογής σας
2 φλιτζάνια ημι-γλυκά δάκρυα σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Στρώστε ένα ταψάκι 40x25x3 εκ. με μία λαδόκολλα και βάλτε στον καταψύκτη για να διατηρηθεί κρύο. Τοποθετήστε τα ψιλοτριμένα πεκάν σε ένα ρηχό μπολ.
Δουλεύοντας γρήγορα, πάρτε το παγωτό με το εργαλείο μπάλας και φτιάξετε μπαλάκια παγωτού και ρίξτε τα αμέσως στο μπολάκι με τα πεκάν. Βάλτε τα στο παγωμένο ταψάκι. Βάλτε στην κατάψυξη τουλάχιστον 1 ώρα ή έως ότου σταθεροποιηθούν.
Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τα τσιπ σοκολάτας και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατέψτε τους κόκκους καφέ μέχρι να διαλυθούν και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Δουλεύοντας γρήγορα και σε παρτίδες, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να βυθίσετε μπάλες παγωτού στο μείγμα σοκολάτας. Αφήστε την περίσσεια να στάξει. Τοποθετήστε τα στο ταψάκι που είναι στρωμένο την λαδόκολλα.
Αφαιρέστε την οδοντογλυφίδα και ξαναβάλτε στον καταψύκτη και παγώστε τα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες φούρνου!!!
Επόμενο άρθροΑφράτο Κέικ με κρέμα