Κέικ CAPRESE

Δεν χρειάζονται πολλά για να κάνουν τα παιδιά ευτυχισμένα 😉
Και αν κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη των αισθήσεων τότε έχετε κάνει Bingo 😁

Υλικά

για φόρμα κέικ 24 εκ.
300 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα
200 γρ μαύρη σοκολάτα
250 γρ βούτυρο
250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
6 αυγά (M)
50 g πικρό κακάο
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά ρούμι

Διακοσμήσεις:
Ζάχαρη άχνη
Ξυλάκια σοκολάτας.
200 ml κρέμα γάλακτος
ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό οπότε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόψτε τα αμύγδαλα, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι εν μέρει σκόνη, εκτός από μερικά ορατά κομμάτια εδώ κι εκεί.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και αρχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός μιξερ, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και μόλις ενσωματωθεί καλά προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ρούμι, το κακάο ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε με μια σπάτουλα απαλά κάνοντας μια κίνηση από κάτω προς τα πάνω. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη και ισιώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40 λεπτά.

Για να αξιολογήσετε το μαγείρεμα προτείνω το τεστ οδοντογλυφίδας: το αποτέλεσμα πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι
ρευστό αλλά ούτε τεγνό, απλά λίγο κολλώδες.
Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και μετά συνεχίζουμε με την υπόλοιπη διακόσμηση (Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με βανίλια και ζάχαρη για την σαντιγί γυρω γυρω).
Ένα καλό Caprese πρέπει να δίνει μια αίσθηση λιώσεως με την πρώτη μπουκιά και πρέπει να έχει μια ελαφριά τραγανή κρούστα εξωτερικά.

capresse

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό με σάλτσα κρασιού
Επόμενο άρθροTo αυθεντικό CheeseCake