Cheesecake Φράουλα

Αυτό το γλυκό είναι μια φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του παραδοσιακού cheesecake, ιδανικό για τις ζεστές μέρες ή όταν θέλετε ένα γλυκό χωρίς να ανάψετε τον φούρνο.

Αυτό το cheesecake φράουλα είναι σαν όνειρο! Η κρεμώδης κρέμα τυριού αγκαλιάζει τέλεια την τραγανή βάση μπισκότου, ενώ οι ζουμερές φράουλες προσθέτουν μια δροσερή και γλυκιά πινελιά.

Είτε το απολαμβάνετε μόνοι σας, είτε το μοιράζεστε με φίλους και οικογένεια, αυτό το cheesecake φράουλα σίγουρα θα σας κερδίσει!

Συμβουλές:

  • Για μια ακόμα πιο δροσερή γεύση, μπορείτε να παγώσετε το cheesecake για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το cheesecake με φρέσκες φράουλες, σαντιγί ή τριμμένα φιστίκια.
  • Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση φράουλας, μπορείτε να πολτοποιήσετε μερικές φράουλες και να τις προσθέσετε στην κρέμα τυριού.

Υλικά

για τη βάση:
200 γραμμάρια μπισκότα (digestive ή της προτίμησής σας)
100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

για την κρέμα:
Μισό ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
3 φλιτζάνια γάλα
Μισό ποτήρι γάλα σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
Μισό ποτήρι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού

για το γαρνίρισμα:
1 φλιτζάνι χυμό φράουλας
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζελέ φράουλα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
2 φλιτζάνια φράουλες κομμένες στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Παρασκευή:

Βάση μπισκότου:

Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα σε ένα μπλεντερ ή τα τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι και τα θρυμματίζουμε με έναν πλάστη.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πιέστε το μείγμα των μπισκότων στον πάτο μιας φόρμας για κέικ ή σε μια φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος,
δημιουργώντας μια συμπαγή βάση.
Βάζετε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει όσο ετοιμάζετε την κρέμα.

Κρέμα τυριού:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλαουερ, το γάλα και το γάλα σε σκόνη.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Προσθέστε εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε ξανά.
Αδειάζουμε την κρέμα που έχουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο.

Γαρνίρισμα με φράουλα:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το χυμό φράουλας, τη ζάχαρη, το ζελέ φράουλας και το κορν φλαουερ.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να πήξει.
Προσθέστε τις φράουλες κομμένες στη μέση και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά.
Αφήνουμε την επικάλυψη φράουλας να κρυώσει ελαφρώς και μετά τη ρίχνουμε πάνω από τη στρώση του τυριού κρέμα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρουμε, ώστε το γλυκό να έχει χρόνο να σφίξει.

Καλή όρεξη! 👌

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ελαφρύ και Δροσερό Cheesecake

Cheesecake με κεράσια ή φράουλες

Συστατικά:

Για την Βάση
1 φλιτζάνι μπισκότα digestive αλεσμένα με ρολό ή να χρησιμοποιήσετε μπλεντερ μέχρι να τα αλέσετε καλά
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη ή 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο

Για την γέμιση
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό
400gr συμπυκνωμένο ζαχαρουχο γάλα
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη κεράσι ή Φραουλες
2 φλιτζάνια κεράσια ή φράουλες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νισεστε
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Οδηγίες για την βάση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά και απλώστε το με πίεση με την παλάμη σας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 x 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Οδηγίες Γέμισης
Συνδυάστε τα υλικά και ανακατέψτε σε υψηλη ταχύτητα για 3 ή 4 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από την κρύα βάση.
Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέστε την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη
Συνδυάστε όλα τα συστατικά πλην του χυμού λεμονιού και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να
μην καεί. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε πάνω στο cheesecake αφού έχει κρυώσει για 3 ώρες όπως είπαμε πριν.
Σημειώσεις συνταγής
Διατηρήστε αυτό το cheesecake στο ψυγείο. Κάνει περίπου 10 έως 12 μερίδες.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα με αυτήν τη συνταγή, όπως φράουλες ή βατόμουρα.

 

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Κρέμα Πορτοκαλιού με Καρύδα: Γρήγορη & Δροσερή (3 Υλικά & 5 Λεπτά!)
Επόμενο άρθρο3 Υλικά, 10 Λεπτά, Γλυκό Oreo: Η Νηστίσιμη Εκδοχή που θα Λατρέψετε