Υλικά:
Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα Digestive
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
1 μόρφατ σαντιγί
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
1 κονσέρβα αγριοκέρασα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φρέσκα φρούτα)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία βάσης:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Digestive σε ένα μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα της βάσης στον πάτο των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα και πιέζουμε ελαφρά για να δημιουργήσουμε ένα συμπαγές στρώμα.
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για να παγώσει η βάση.
Προετοιμασία κρέμας:
Ακολουθούμε τις οδηγίες του πακετάκι της σαντιγί για να την χτυπήσουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμιγνύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα.
Απαλά, ενσωματώνουμε την χτυπημένη σαντιγί στο μείγμα του μασκαρπόνε με μια μαρίζ. Προσέχουμε να μην “κάτσει” η σαντιγί.
Συναρμολόγηση:
Αφού έχει παγώσει η βάση, προσθέτουμε από πάνω την κρέμα τυριού.
Γαρνίρουμε με τα αγριοκέρασα.
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου