Cheesecake Σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:

Βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι – μπερ ολικής άλεσης.
200 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
Κρέμα:
200 γρ. τυρί κρέμα
2 κεσεδάκια γιαουρτάκι στραγγιστό
100 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
1 φύλλο ζελατίνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Θρυματίζουμε στο μίξερ τα δύο είδη μπισκότων και τα αναμειγνύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια μαλακή μάζα. Στρώνουμε σε ένα ταψάκι πατώντας με τα χέρια μας και προσέχουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Πριν ξεκινήσουμε την κρέμα, βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε ένα μπωλάκι με κρύο νερό για να μαλακώσει. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη για να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαουρτάκι και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα του τυριού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού την αφήσουμε για 2-3 λεπτά στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία της, ρίχνουμε μέσα το φύλλο ζελατίνης, αφού το έχουμε στίψει ελαφρά, για να μην έχει πολλά νερά.

Ανακατεύουμε τη ζελατίνη μέσα στη σοκολάτα να διαλυθεί και στη συνέχεια όλο αυτό το μείγμα της σοκολάτας το προσθέτουμε στο μίξερ με το τυρί και το γιαουρτάκι. Ανακατεύουμε καλά για να πάει η σοκολάτα παντού.
Τέλος, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με τρούφα χρωματιστή ή με ξύσμα σοκολάτας ή με σαντυγί.

ΠΗΓΗ: geustikoiproorismoi.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜυζηθρόπιτα
Επόμενο άρθροΝοστιμότητα Νηστίσιμα Σαμπλεδάκια