Το σπιτικό cheesecake χωρίς κρέμα γάλακτος που το ετοιμάζουμε σε λίγα λεπτά και αμέσως το απολαμβάνουμε. Ένα cheesecake με ελάχιστη ζάχαρη, ιδανικό για όσους και όσες κάνουν διατροφή. Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα εποχής, μπισκότα χωρίς ζάχαρη, στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και ένα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά.
Υλικά (Για 4 μπολ):
Για τις φράουλες:
500 γραμμάρια φρέσκες φράουλες
1 κουταλιά της σούπας θυμαρίσιο μέλι
3-4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)
Για τη βάση:
Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (ποσότητα για να καλύψει 4 μπολ)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
Για την κρέμα:
750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
250 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή περισσότερο, ανάλογα με την προτίμηση)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία φράουλων:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις φρέσκες φράουλες. Εάν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση, ενώ αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας θυμαρίσιο μέλι και καστανή ζάχαρη. Τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να δέσει το σιρόπι, περίπου για 7-8 λεπτά. Εάν θέλουμε, τις αρωματίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ρούμι.
2. Προετοιμασία βάσης:
Αλέθουμε τα μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη στο multi. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα τριμμένα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λιωμένο και χλιαρό βούτυρο και αναμειγνύουμε ξανά καλά. Αφήνουμε τη βάση στην άκρη.
3. Προετοιμασία κρέμας:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και το τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά . Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουμε μια ωραία, ομοιογενή κρέμα γιαουρτιού και τυριού. Σημειώνεται ότι αν θέλετε την κρέμα πιο γλυκιά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μέλι.
4. Συναρμολόγηση και σερβίρισμα:
Στήνουμε το γλυκό μας σε 4 μπολ. Πρώτα βάζουμε μια βάση από τα τριμμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα. Τέλος, βάζουμε τις φράουλες μαζί με το υπέροχο δεμένο σιρόπι τους. Μεταφέρουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια, τα απολαμβάνουμε παγωμένα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
H Συνταγή είναι από το Μαγειρεύοντας με την marianna