Cheesecake χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γλουτένης
Συστατικά
Για τη βάση: 150 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα / καρύδια.
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
20 γραμμάρια βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου.
2-3 κουταλιές της σούπας stevia ή γλυκαντικό επιλογής.
Για κρέμα σοκολάτα: 180 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με ελάχιστο 85%
κακάο;
600 γραμμάρια τυριού κρέμας, θερμοκρασία δωματίου
180 γραμμάρια γλυκαντικού της επιλογής σας.
20 γραμμάρια σκόνης κακάου.
4 μεσαίου μεγέθους αυγά, θερμοκρασία δωματίου
100 ml κρέμα γάλακτος.
μια πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C. Στρώστε μια φόρμα 20 cm με χαρτί ψησίματος. Αλέστε το συνδυασμό αμυγδάλου / καρυδιού, προσθέστε λιωμένο βούτυρο και άλλα συστατικά. Ανακατέψτε το το μείγμα συνδυάζεται και κατανέμεται ομοιόμορφα στο κάτω μέρος της φόρμας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα, αφήστε για να κρυώσει.
Χτυπήστε το τυρί κρέμας προσθέστε γλυκαντικό που θελετε προσθέστε σκόνη κακάου – χτυπήστε ελαφρά.
Προσθέστε ένα αυγό κάθε φορά – ανακατεύετε μεταξύ κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την λιωμένη σοκολάτα και λίγο αλάτι. Αναμείξτε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν.
Τυλίξτε καλά το κάτω μέρος της φόρμας με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα.
Χτυπήστε την φόρμα μερικές φορές στην πιφάνεια εργασίας για να φύγουν οι φυσαλίδες αερα.
Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ γεμάτο με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου .
Τοποθετήστε την φόρμα στο μεσαίο ύψος του φούρνου και ψήστε για περίπου 55 λεπτά σε έναν ήδη προθερμασμένο φούρνο στους 160 C. Μετά το ψήσιμο, ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου και αφήστε το για περίπου μιση ώρα, και μόνο μετά βγάζω από το φούρνο για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου θερμοκρασία. Τέλος κρυώστε το εντελως στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!