Muffins σοκολάτας με ρούμι 

Αυτά τα muffins σοκολάτας με ρούμι είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών. Η πλούσια σοκολάτα συνδυάζεται άψογα με τη ζεστή γεύση του ρούμι, ενώ η υφή είναι αφράτη και υγρή.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η σοκολάτα είναι έντονη και γευστική, ενώ το ρούμι προσθέτει μια ζεστή και ελαφρώς πικάντικη νότα.
  • Η υφή: Τα muffins είναι αφράτα, υγρά και δεν στεγνώνουν εύκολα.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για όσους θέλουν ένα νόστιμο και λαχταριστό muffin χωρίς πολύ κόπο.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας, για να τα κάνετε ακόμα πιο νόστιμα.

Προτάσεις:

  • Αν θέλετε πιο έντονη γεύση ρούμι, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με λικέρ καφέ ή πορτοκάλι.
  • Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως και κακάο χωρίς ζάχαρη.

Συνολικά, τα muffins σοκολάτας με ρούμι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο, εύκολο και λαχταριστό muffin. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!

Απαραίτητα προϊόντα:

150 ml σκούρο ρούμι
50 ml λάδι
50 γρ βούτυρο
50 γρ κακάο
2 αυγά
100 γρ μαύρη ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη λευκή
200 γρ ξινόκρεμα* ή γιαούρτι
200 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
βανίλια κατά βούληση

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το ρούμι σε μια κατσαρόλα, όταν πάρει βράση προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο.
Το μάτι είναι σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο ομοιογενές μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη. Σε αυτά προσθέτουμε την ξυνόκρεμα και το ελαφρώς λιωμένο μείγμα σοκολάτας.
Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και τη βανίλια (καλό είναι να κοσκινίσουμε το αλεύρι).
Μοιράζουμε σε φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

*Ξυνόκρεμα

Υλικά Συνταγής
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος πλήρης
3 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα δύο υλικά και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος (περίπου 70° C ) για 24 ώρες, ή μέχρι να ζυμωθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες και είναι έτοιμο για χρήση.

Η Συνταγή είναι από το Вкуснотийките на Ани

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο
Επόμενο άρθροΠίτα με πράσο και μπέικον…μια πιο αντισυμβατική πίτα