CheeseCake Αφράτο και νόστιμο

Υλικά

450gr τυρί Ricotta
220γρ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
4 κρόκους αυγών
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κορν φλαουρ
Κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή και τα δύο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τυρί ρικότα, τυρί κρέμας, ξινή κρέμα και ζάχαρη. Προσθέστε αυγά ένα κάθε φορά
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το κορνφλαουρ και το ξύσμα.

Αφήστε να ξεκουραστούν μέχρι να χτυπηθούν τα ασπράδια.

4 ασπράδια αυγού χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε για να γίνει η μαρέγκα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς

Διπλώστε την μαρέγκα απαλά στο μείγμα με το τυρί. Αφήστε το σε ψυγείο για 10 λεπτά.

Προετοιμάστε μία φόρμα με αποσπωμενης βασης με χαρτί ψησίματος στο κάτω μέρος και στις πλευρές

Ρίξτε μέσα στο μείγμα του ψυγείου και μειώστε τη θερμότητα σε 135 βαθμούς. Ψήνουμε για 45 έως 55 λεπτά.
Σβήστε το φούρνο
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου για μισή ώρα.
Αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο για δύο ώρες αφαιρέστε το τσερκι βάλτε το στο πιάτο, διακοσμήστε με ξινή κρέμα και κρέμα επικάλυψης λευκής σοκολάτας

Επικάλυψης 1
Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα με 1/2 φλιτζάνι δροσερή λιωμένη λευκή σοκολάτα
Αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να βγει το γλυκό από το ψυγείο

Eπικάλυψη 2
1,5 φλιτζάνια μούρα
3 κουταλιές ζάχαρη

Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα τα βατόμουρα και τη ζάχαρη και αναμειγνύετε απαλά, έτσι ώστε τα φρούτα να μην χάσουν το σχήμα τους. Όταν το υγρό από τα φρούτα μειωθεί και η ζάχαρη διαλύεται, αφήστε το να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε

Σχόλια

Μπορείς να βάλεις και ρευστή έτοιμη καραμέλα από πάνω αντί τα μούρα

ΠΗΓΗ: Rose Leviev Izmailov

Προηγούμενο άρθροΤο πρωινό είναι πολύ σημαντικό…οπότε δώστε λίγο χρόνο
Επόμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια σε λευκή Σάλτσα