CheeseCake με γιαούρτι και μαστίχα

Συστατικά

1 ¾ φλιτζάνια μπισκότα digestive ή τα μπισκότα κανέλας
3 κουταλιές ελληνικό μέλι
450 γρ τυρί κρέμα
1 κούπα ζάχαρη
6 ασπράδια αυγού
2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού Κρύσταλλοι μαστίχας που κάνουμε σκόνη σε ένα γουδί
1 Πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια ελληνικό γιαούρτι
Επικάλυψη:
Επιλογή ελληνικών γλυκών κουταλιού όπως περγαμόντο, πορτοκάλι, φιστίκι ή ελληνικό μέλι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.
Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το μέλι στο μπολ ενός μπλεντερ και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε.
Ρίξτε το και πιέστε το προς τα κάτω και μέχρι τις πλευρές μιας στρογγυλής φόρμας 22 εκ. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Στο κύπελλο ενός μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμας μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να την χτυπάτε.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα ασπράδια αυγών, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ξύστε τις πλευρές του μπολ. Ανακατέψτε τη βανίλια, τη σκόνη μαστίχας και το αλάτι. Προσθέστε το γιαούρτι και αναμείξτε για να τα συνδυάσετε.

Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 40 έως 45 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει. Η γέμιση θα εξακολουθεί να φαίνεται μαλακή. Αφήστε το φούρνο με την πόρτα ανοιχτεί για μία ώρα.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το cheesecake να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
Βάλτε στο ψηγείο για λίγες ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Για να σερβίρετε: με μια γλυκιά γλυκιά κουταλιά της επιλογής σας ή πασπαλίζετε με ελληνικό μέλι.

ΠΗΓΗ:dianekochilas.com

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Κωκ Tαψιού με Κρέμα και Επικάλυψη Σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλου με σάλτσα μανιτάρια και τυρί μοτσαρέλα στο φούρνο