Πιτάκια με φύλλο κρούστας και…σοκολάτα !
ΥΛΙΚΑ:
50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 αυγό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο , το αμύγδαλο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για ½ ώρα.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 6-7 εκατοστών και μήκους 35 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε λωρίδα με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε ένα κουταλάκι από το μείγμα μας και λίγα καρύδια. Τα διπλώνουμε σε τρίγωνα και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Η συνταγή είναι του Σεφ Gus Αθανασιάδης via lifesharing.gr