Cheesecake με Nes και Σοκολάτα 😉

Υλικά:

Η βάση:
3 αυγά
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια σοκολάτας
100 γρ ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Σύνθεση τυριών:
5 αυγά
1 κιλό τυρί cottage για κέικ
50 γρ. κορν φλαουρ
250g ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας Νες
200g μαύρη σοκολάτα
100g λευκή σοκολάτα
100 γραμμάρια σαντιγι

Εκτέλεση

Για τη βάση έλιωσα τη σοκολάτα με βούτυρο.
Αναμίξαμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Πρόσθεσα λιωμένη σοκολάτα με βούτυρο και μετά αλεύρι αναμεμιγμένο με μπέικιν πάουντερ. Βάζω τη σύνθεση σε ένα ταψί (25/25) με χαρτί ψησίματος.
Ξεχωριστά, ανάμιξα τα 5 αυγά με τη ζάχαρη και το Νες. Πρόσθεσα το τυρί και το κορν φλαουρ.
Έβαλα ελαφρά τη σύνθεση τυριού πάνω στη βάση που φτιάξαμε και έβαλα το ταψί στο φούρνο που προθερμάναμε  στους 150 βαθμούς για 50 λεπτά.
Έσβησα τη φωτιά και άφησα το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά.
Αφού κρυώσει εντελώς, το γαρνισα με λιωμένη λευκή και μαύρη σοκολάτα με σαντιγί.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτη σοκολατόπιτα χωρίς αυγά
Επόμενο άρθροΦλωμάρια με μελιτζάνες το φαγητό της Λήμνου