Cheesecake φράουλα

Το Cheesecake φράουλα είναι ένα δροσερό και νόστιμο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η κρεμώδης υφή του τυριού συμπληρώνει τέλεια τη γλυκιά και δροσερη γεύση των φραουλών, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδιασμό . Είτε το απολαμβάνετε σκέτο είτε με ενα φλυτζανι καφε, το Cheesecake με φράουλα είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσει. Είναι ένα εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε το και αφεθείτε στη δροσερή και γευστική αγκαλιά του Cheesecake φράουλα!

Υλικά

250 γραμμάρια μπισκότα digestive
150 γρ φυτική μαργαρίνη
Φύλλα ζελατίνης 12 γρ
250 γρ μασκαρπόνε
125 γρ γιαούρτι φράουλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
500 γρ φράουλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Πρώτα έτριψα τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων (μπλεντερ)
Έλιωσα τη μαργαρίνη, πρόσθεσα τα μπισκότα, ανακάτεψα καλά και μετά το μετέφερα σε μια φόρμα για κέικ ισοπέδωσα και το άφησα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

Στο μεταξύ χτυπάω την κρέμα γάλακτος, προσθέτω το μασκαρπόνε και το γιαούρτι χτυπάω για λίγα λεπτά πρόσθεσα 5 φράουλες κομμένες σε μικρά κυβάκια, διέλυσα τη μισή ζελατίνη σε μια κατσαρόλα, την μούλιασα πρώτα σε λίγο νερό, την πρόσθεσα, την ανακάτεψα καλά και
άπλωσα πάνω στη βάση, την ισοπέδωσα με ένα κουτάλι και την ξαναβάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μουσκέψα την άλλη μισή ζελατίνη σε λίγο νερό, στο μεταξύ έπλυνα και έκοψα 250 γρ φράουλες σε μικρά κομμάτια, τις έβαλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τις μαγείρεψα για 5 λεπτά, μετά τις χτυπησα με το μπλέντερ και τις ξαναβάζω στην φωτιά πρόσθεσα τη ζελατίνη και την
μαγείρεψα για λίγα λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά, την άφησα να κρυώσει και την μοίρασα πάνω από το cheesecake, έβαλα ξανά το cheesecake στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά το διακόσμησα με φράουλες 🍓.

Η Συνταγή είναι από το Le Meravigliose Ricette di Ana

 

Προηγούμενο άρθροΤεμπελόπιτα γρήγορη και νόστιμη
Επόμενο άρθροΜπισκότα βουτύρου