Cheesecake με φρουτένιο ζελέ!
Υλικά
2 συσκευασίες μαλακα μπισκότα 165 g το καθένα (αρχικό τέλος)
200 αγελαδινό βούτυρο
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
4 πακέτα φρουι ζελέ Γιώτης χωρίς ζάχαρη, όποια γεύση θέλετε (εγω έβαλα φράουλα και ανανά με λίγη κόκκινη βαφή ζαχαροπλαστικής.
Υπάρχει κεράσι, βατόμουρο)
Νεκταρίνια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Η βάση για το cheesecake είναι κλασική με μπισκότα ψιλοτριμμένα. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και φτιάχνουμε τη βάση με τα χέρια μας, πιέζουμε καλά,
βάζουμε αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο.
Για την κρεμα ζελε
Μέσα σε ένα μπολ με 400 ml βραστό νερό διαλύουμε το 2 ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουμε.
Παγώνουμε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει σώμα.
Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά αλλά προσοχή – όχι να σφίξει – αδειάζουμε το μισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ή το χτυπάμε με σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο στην υφή του. Απλώνουμε το μείγμα πάνω απο τα μπισκότα
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο 1 ώρα, ίσως λίγο ακόμα με αλουμινόχαρτο.
Για το ζελέ
Ζεσταίνουμε 400 μλ νερού και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το περιεχόμενο του φακέλου από 2 φακ Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε άλλα 400 μλ νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε το ζελέ για 1 ώρα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει. Το απλώνουμε πάνω από την κρέμα γιαουρτιού σιγά σιγά με μία κουτάλα τοποθετούμε και τα νεκταρίνια σε φέτες
Βάζουμε στο ψυγείο και σε λίγες ώρες έχουμε ένα δροσιστικό γλυκό!
Бистра Борисова
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Cheesecake φράουλα
Σήμερα έχει γενέθλια ένας ξεχωριστός άνθρωπος για μένα και όλη την οικογένειά μας!
Για άλλη μια φορά, σου ευχόμαστε ζωή και υγεία, και να έχετε πολλή αγάπη από εμάς, να είναι τα παιδιά σας υγιή και ευτυχισμένα
Υλικά:
500 gr τυρί κρέμα
2 πακετα μπισκότα πτι μπερ.
2/3 της συσκευασίας βούτυρο (από τα μεγάλα)
200 ml κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη άχνη
1 φακελ ζελατίνη
1 φακελ ζάχαρη βανίλιας
Τριμμένη φλούδα λεμονιού + λίγο στυμμένο λεμόνι
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα.
Εκτέλεση
Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τη σειρά, αλλά πρέπει να την πω 😉:
Τα μπισκότα πρέπει να αλεσθούν σε πολυκόφτη μετά προσθέτουμε το βούτυρο, το οποίο αφήνω να μαλακώσει προηγουμένως.
Το μείγμα χύνεται στον πάτο ενός ταψιού με πυθμένα που βγαίνει και ισοπεδώνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και την προδιαλυμένη ζελατίνη.
Τρίψτε τη φλούδα λεμονιού, στύψτε λίγο λεμόνι και ανακατέψτε. Ρίξτε την έτοιμη κρέμα στην κρέμα και φυλάξτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε ένα βαζάκι με μαρμελάδα φράουλα πάνω από την κρέμα και τελειώσαμε!
Πρόσθεσα μερικά ανοιξιάτικα λουλούδια για διακόσμηση, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι έχετε διαθέσιμο 😉
Χρόνια πολλά! ❤️🌸