CheeseCake με μαρμελάδα φράουλα

Αχ, τι υπέροχο cheesecake με μαρμελάδα φράουλα!

Η βάση: Μία τραγανή βάση από μπισκότα, τέλεια ψημένη, που έλιωνε στο στόμα.

Η κρέμα: Αέρινη, αφράτη, με πλούσια γεύση τυριού, ισορροπημένη τέλεια με την γλυκιά οξύτητα της μαρμελάδας.

Η μαρμελάδα: Φράουλες ζουμερές, με έντονο άρωμα, που έδωσαν μια δροσερή πινελιά στο γλυκό.

Συνολικά: Ένα cheesecake που συνδυάζει αρμονικά υφές και γεύσεις, αφήνοντας μια γλυκιά και δροσερή αίσθηση.

Υλικά

μπισκότα – 400 g
μασκαρπόνη – 250 g
τυρί κρέμας – 450 g
κρέμα – 400 ml κρέμα γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω)
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
ζάχαρη – 150 g
ζελατίνη – 6 g
μαρμελάδα – 1 βάζο
βούτυρο – 200 g

Εκτέλεση

Για την σαντιγί
Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδάρτες – μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησιμοποιώ mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο.
Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασινα/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ.
Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). Τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψει.

Τρίβουμε στο μπλεντερ τα μπισκότα σε αλεύρι. Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το πάνω από τα μπισκότα. Ζυμώστε τη ζύμη και απλώστε την σε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ (τσερκι).
Χτυπάμε τη ζάχαρη, μασκαρπόνε με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σταδιακά την σαντιγύ.
Προετοιμάστε τη ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέστε τη στο μείγμα.
Ανακατέψτε απαλά και ρίξτε πάνω από την βάση με τα μπισκότα. Βάλτε το κέικ στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε το cheesecake από το τσερκι και απλώστε με τη μαρμελάδα.
Αν έχετε μείγμα, μπορείτε να φτιάξετε μίνι cheesecakes!

Το cheesecake με μασκαρπονε και μαρμελάδα φράουλα είναι υπέροχο.

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Κρασιού: Μια Νηστίσιμη Απόλαυση
Επόμενο άρθροΡολό με κρέμα μασκαρπόνε και γλάσο σοκολάτας