CheeseCake Μπακλαβάς

Συστατικά:

7 φύλλα για μπακλαβά
120 γραμ. Λιωμένο βούτυρο

για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200g)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
6 κάρδαμο, ελαφρώς θρυμματισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο
4 κουταλιές της σούπας μέλι

για την Γέμιση:
300 γραμμάρια τυρί κρέμας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (120ml)
2 αυγα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (100g)
ξύσμα 1 λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο

για το μείγμα καρυδιών:
250 γρ. Καρυδιά
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
19 cm ελατήριο

Πως να το Φτιάξετε:

 Βράστε το νερό, τη ζάχαρη, τα κάρδαμο, το χυμό λεμονιού και το μέλι μεχρι να δεσει το σιρόπι.
Σβήστε τη φωτιά και μετά προσθέστε το ροδόνερο. Αφήστε στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
Λιώστε το βούτυρο και αφήστε στην άκρη.
Χτυπήστε στο μπλεντερ καρυδια με κανέλα και αλάτι μέχρι να αλεσθεί χοντρά. Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν με ένα μίξερ χειρός.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, κρέμα γάλακτος και ροδόνερο χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά. Χτυπήστε καλά και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και διπλώστε το φύλλο στη μέση και διπλώστε ξανά στην μέση μέχρι να πάρετε το επιθυμητό μέγεθος. Βουρτσίστε με λιωμένο βούτυρο (προσοχή και απο τις 2 πλευρές).


. Μεταφέρετε τα φύλλα στην βουτυρωμένη φόρμα (τσερκι) με τις άκρες να κρέμονται πάνω από τις πλευρές.


Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα, περιστρέφοντας και επικαλύπτοντας έτσι ώστε η βάση να είναι πλήρως καλυμμένη.


Βάζουμε περίπου τα 3/4 του μείγματος καρυδιού πάνω από τη βάση και ρίχνουμε περίπου 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι.


. Μεταφέρετε το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού σε ένα μπολ και ανακατέψτε με περίπου 6 κουταλιές της σούπας σιρόπι.
. Ρίχνουμε το μείγμα cheesecake πάνω από το καρύδι και ρίχνουμε λίγο μείγμα καρυδιού πάνω.


Εξοικονομήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα καρυδιού για αργότερα.
. Διπλώστε τις άκρες του φύλλου και βουρτσίζετε γενναιόδωρα με το υπόλοιπο βούτυρο.


Βάλτε το μπακλαβά σε προθερμασμένο φούρνο 170 C για περίπου 40-50 λεπτά.
. Μετά από 30 λεπτά, από πάνω είναι ήδη καφέ, οπότε καλύψτε με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια ψήστε.
Μετά από 50 λεπτά, αφαιρέστε το cheesecake μπακλαβά από το φούρνο και ρίξτε αμέσως το σιρόπι.

Γαρνίρετε με το υπόλοιπο μείγμα καρυδιάς, φιστίκια και ξηρό βρώσιμο τριαντάφυλλο.
Αφήστε το για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here