Μπακλαβάς Cheesecake

Αυτό το γλυκό συνδυάζει δύο κλασικές γεύσεις, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη εμπειρία. Ο τραγανός μπακλαβάς συναντά την βελούδινη κρέμα cheesecake, σε ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!

Το cheesecake μπακλαβάς είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε! Ο εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων και υφών, το καθιστά ιδανικό για κάθε περίσταση. Απλά να θυμάστε να το απολαμβάνετε με μέτρο!

Υλικά για τον Μπακλαβά:

1 Πακέτο φύλλα κρουστας για γλυκά,
10 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο,
1/4 της κούπας ζάχαρη.

Για τις στρώσεις με το φυστικι Αιγίνης:
1 1/2 της κούπας τριμμένα φυστικια Αιγίνης,
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο,
6 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη Άχνη.

Για το cheesecake

455 γραμμάρια Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου,
226 γραμμάρια Τυρί Μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου,
110 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
3 Αυγά μέτρια σε μέγεθος,
21 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
10 γραμμάρια Κορν Φλαουερ.

Για Το σιρόπι:
3/4 της κούπας νερό,
3/4 της κούπας ζάχαρη
φρεσκο χυμό από ενα μικρό λεμόνι.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το Σιρόπι και το Αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια ανακατεύουμε το τριμμένο φυστικι Αιγίνης με 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και την Ζάχαρη Άχνη.
Βουτυρωνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με Αποσπομενο πάτο βουτυρωνουμε πολύ καλά τα φύλλα κρουστας και ενδιάμεσα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Βάζουμε 6 φύλλα κάτω κόβουμε ότι περισσεύει γύρω γύρω και το απλώνουμε στον πάτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά ίσα
να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσάφι χρώμα

Αφήνουμε να Κρυώσει Στην ουσία έχουμε φτιάξει την βάση του γλυκού Απλώνουμε επάνω στην βάση το μισό Από το μείγμα με τα φιστίκια,

Και φτιάχνουμε την γέμιση
Σε ένα μπολ Χτυπαμε στο μίξερ η με ένα σύρμα το τυρί κρέμα μαζί με το μασκαρπόνε την Ζάχαρη την Κρέμα γάλακτος προσθέτουμε μέσα τα Αυγά
και τέλος το αλεύρι με το κορν φλαουερ.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω απο το τριμμένο φιστίκι, στην Συνέχεια καλύπτουμε το γλυκό μας με καλά βουτυρωμενα φύλλα κρουστας που τα έχουμε
κόψει στρογγυλά με ένα τσέρκι και στην συνέχεια τα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια με την ρόδα που κόβουμε την πίτσα και φροντίζουμε να καλύψει
όλο το γλυκό μας.
Βουτυρωνουμε ξανά από πανω και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και σφίξει η κρέμα.

Το Σιροπιαζουμε όσο είναι ακόμη ζεστό με κρύο Σιρόπι και βάζουμε απο πάνω μπόλικο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα πριν το σερβίρουμε.

Μπακλαβάς Cheesecake
H εκτέλεση είναι της κας Geri Dako

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ελαφρύ και Δροσερό Cheesecake

Cheesecake με κεράσια ή φράουλες

Συστατικά:

Για την Βάση
1 φλιτζάνι μπισκότα digestive αλεσμένα με ρολό ή να χρησιμοποιήσετε μπλεντερ μέχρι να τα αλέσετε καλά
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη ή 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο

Για την γέμιση
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό
400gr συμπυκνωμένο ζαχαρουχο γάλα
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη κεράσι ή Φραουλες
2 φλιτζάνια κεράσια ή φράουλες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νισεστε
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Οδηγίες για την βάση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά και απλώστε το με πίεση με την παλάμη σας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 x 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Οδηγίες Γέμισης
Συνδυάστε τα υλικά και ανακατέψτε σε υψηλη ταχύτητα για 3 ή 4 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από την κρύα βάση.
Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέστε την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη
Συνδυάστε όλα τα συστατικά πλην του χυμού λεμονιού και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να
μην καεί. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε πάνω στο cheesecake αφού έχει κρυώσει για 3 ώρες όπως είπαμε πριν.
Σημειώσεις συνταγής
Διατηρήστε αυτό το cheesecake στο ψυγείο. Κάνει περίπου 10 έως 12 μερίδες.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα με αυτήν τη συνταγή, όπως φράουλες ή βατόμουρα.

 

Προηγούμενο άρθροΖυμαρόπιτα: Η αυθεντική γεύση της Ηπειρωτικής γης
Επόμενο άρθροΠλούσια Πάστα σοκολατίνα με μους νουτέλας