Cheesecake Snickers.

Advertisement

Υλικά

Εδώ είναι η συνταγή / για φόρμα 16 cm /

Η βάση:
80 γραμμάρια βουτύρου,
55 γραμμάρια ζάχαρης,
1 αυγό,
135 γραμμάρια αλεύρι,
20 γραμμάρια κακάο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Κρέμα:
300 γραμμάρια τυριού κρέμας,
60 γραμμάρια ζάχαρης,
50 γραμμάρια φυστικοβούτυρου,
70 γραμμάρια κρέμας γάλακτος 33%,
1 αυγό,
βανίλια.

Στρώμα καραμέλας με φιστίκια :
115 γραμμάρια ζάχαρης,
30 γραμμάρια νερού,
35 γραμμάρια βούτυρο,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
75 γραμμάρια ζεστής κρέμας 33% και
50 γραμμάρια αλατισμένα φιστίκια.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, κοσκινίστε, προσθέστε ζάχαρη, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
και αυγό. Ανακατέψτε και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη. Βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τη
ζύμη, διανείμετε στην βάση της φόρμα, τρυπήστε με ένα πιρούνι και ψήστε για 15 λεπτά στους
180 βαθμούς.

Advertisement

Κρέμα
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί, τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε με ένα μίξερ,
προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αυγό. Ανακατέψτε τα πάντα προσεκτικά με μια σπάτουλα μέχρι να
μαλακώσει. Ρίξτε το μείγμα πάνω στην ελαφρώς ψυγμένη βάση και ψήστε για 1-1,5 ώρες σε
θερμοκρασία 150 βαθμών. Στη συνέχεια αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Καραμέλα:

Πάρτε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, ρίξτε τη ζάχαρη σε αυτό και ρίξτε το νερό και αφήστε το
να βράσει και η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Μαγειρέψτε την καραμέλα μέχρι κεχριμπαρίσει,αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και προσθέστε το βούτυρο.
Ανακατέψτε καλά. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και προαιρετικά προσθέστε 1-2 πρέζες
χονδροειδούς αλατιού. Ανακατέψτε την κρυα καραμέλα με τα φιστίκια και ρίξτε στο cheesecake.
Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα για να σκληρύνει την καραμέλα και κόψτε καλύτερα.

Απολαύστε την απίστευτη γεύση του !!!

Advertisement