Cheesecake με φράουλες

Αυτό το cheesecake με φράουλες είναι ένα αριστούργημα γεύσης και υφής. Η βελούδινη κρέμα τυριού αγκαλιάζει τέλεια την τραγανή βάση μπισκότου, ενώ οι φράουλες προσθέτουν μια δροσερή και ξινή νότα που ισορροπεί ιδανικά τη γλυκιά γεύση.

Η βάση:

Η βάση μπισκότου είναι τραγανή και γευστική, χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκιά. Η χρήση βουτύρου αντί για μαργαρίνη δίνει μια πιο πλούσια γεύση.

Η κρέμα τυριού:

Η κρέμα τυριού είναι ονειρικά απαλή και κρεμώδης. Η χρήση κρέμας γάλακτος προσθέτει πλούσια γεύση και υφή, ενώ η βανίλια δίνει ένα διακριτικό άρωμα.

Οι φράουλες:

Οι φράουλες είναι φρέσκες και ζουμερές, και προσθέτουν μια δροσερή και ξινή νότα που ισορροπεί ιδανικά τη γλυκιά γεύση της κρέμας τυριού.

Συνολικά:

Αυτό το cheesecake με φράουλες είναι ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών το καθιστά ένα γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Προϊόντα:

1. Μπισκότα πτιμπερ σοκολάτας – 300 γρ.
2. Βούτυρο – 100 γρ.
3. 500 γραμμάρια τυρί cottage.
4. Κρέμα γάλακτος (30%) – 400 ml.
5. Ζάχαρη – 200 γρ.
6. Ζελατίνη – 25 γρ.
7. Λεμόνι – 1 τεμ.
8. Φράουλες – 200 γρ.
9. Ζελέ φράουλας – 100 γρ.

Πως να φτιάξετε το το CHEESECAKE ΦΡΆΟΥΛΑΣ

Για να προετοιμάσετε τη βάση του cheesecake, ανακατέψτε στο μούλτι το βούτυρο με τα μπισκότα μέχρι να γίνει λείο μειγμα.
Απλώστε το μείγμα που προέκυψε σε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκατοστών και απλώστε το ομοιόμορφα, πιέζοντας το για να σχηματίσει μια βάση. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για μία ώρα.

Περιχύστε τη ζελατίνη με 50 ml βραστό νερό και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς.
Σε έναν μπλεντερ, ψιλοκόψτε το τυρί cottage μέχρι να γίνει λείο.
Ανακατέψτε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με ένα μίξερ.
Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης.

Προσθέστε την προπαρασκευασμένη ζελατίνη, το χυμό ενός λεμονιού και τη βανιλλίνη.
Χτυπήστε καλά με το σύρμα. Τοποθετήστε τη μάζα που προέκυψε στην προηγουμένως προετοιμασμένη βάση και βάλτε τη στο ψυγείο για μία ώρα.

Κόψτε σε λεπτές φέτες τις φράουλες (εγώ έβαλα και μπανάνες).
Καλύψτε όλη την επιφάνεια του cheesecake με φράουλες και ρίξτε όλο το ζελέ φράουλας και στη συνέχεια στείλτε το cheesecake στο ψυγείο. Μετά από μία ώρα το cheesecake σας είναι έτοιμο.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ελαφρύ και Δροσερό Cheesecake

Cheesecake με κεράσια ή φράουλες

Συστατικά:

Για την Βάση
1 φλιτζάνι μπισκότα digestive αλεσμένα με ρολό ή να χρησιμοποιήσετε μπλεντερ μέχρι να τα αλέσετε καλά
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη ή 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο

Για την γέμιση
220γρ τυρί κρέμα, μαλακό
400gr συμπυκνωμένο ζαχαρουχο γάλα
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη κεράσι ή Φραουλες
2 φλιτζάνια κεράσια ή φράουλες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας νισεστε
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες:

Οδηγίες για την βάση
Συνδυάστε όλα τα συστατικά και απλώστε το με πίεση με την παλάμη σας σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 x 20 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 10 έως 12 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Οδηγίες Γέμισης
Συνδυάστε τα υλικά και ανακατέψτε σε υψηλη ταχύτητα για 3 ή 4 λεπτά. Ρίχνουμε πάνω από την κρύα βάση.
Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέστε την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη
Συνδυάστε όλα τα συστατικά πλην του χυμού λεμονιού και αφήστε να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να
μην καεί. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά για να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε πάνω στο cheesecake αφού έχει κρυώσει για 3 ώρες όπως είπαμε πριν.
Σημειώσεις συνταγής
Διατηρήστε αυτό το cheesecake στο ψυγείο. Κάνει περίπου 10 έως 12 μερίδες.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φρούτα με αυτήν τη συνταγή, όπως φράουλες ή βατόμουρα.

Cheesecake με κεράσια ή φράουλες

Προηγούμενο άρθροΜαγιονέζα
Επόμενο άρθροΜια σαλάτα που λατρεύω! Είναι δροσερή, γευστική και πολύ εύκολη