Τυρόπιτα EXPRESS

Πλεονεκτήματα:

  • Εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη: Ιδανική για όσους δεν έχουν χρόνο ή για μια γρήγορη λιχουδιά.
  • Πανεύκολη συνταγή: Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να την φτιάξουν με επιτυχία.
  • Νόστιμη και τραγανή: Η τυρόπιτα EXPRESS είναι πάντα ζεστή και λαχταριστή.
  • Ευέλικτη: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά για να την κάνετε ακόμα πιο νόστιμη.
  • Οικονομική: Χρησιμοποιεί απλά και οικονομικά υλικά.

Μειονεκτήματα:

  • Λίγο λιγότερο πλούσια γεύση: Σε σύγκριση με μια παραδοσιακή τυρόπιτα, η EXPRESS μπορεί να έχει ελαφρώς πιο “light” γεύση.
  • Χρήση έτοιμων φύλλων: Αν προτιμάτε τα χειροποίητα φύλλα, η EXPRESS δεν είναι η ιδανική επιλογή.

Συνολικά:

Η τυρόπιτα EXPRESS είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν μια γρήγορη, νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα.

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για την γέμιση:
250γρ ανθότυρο,
700γρ φέτα,
1 γιαούρτι στραγγιστο,
4 αυγά,
1/2 φλιτζάνι φυτινή λιωμένη,
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,
πιπέρι

Για το αλειμμα των φύλλων
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι σόδα υγρή ,τα ανακατεύουμε μαζί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Λαδωνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα ζαρωμένα και ραντισμενα με ηλιέλαιο σόδα
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ζαρωμένα και ραντισμενα. Χαράζουμε την τυρόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια την πασπαλιζουμε με σουσάμι

Τυρόπιτα Express
Exif_JPEG_420

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

Τυρόπιτα Express
Exif_JPEG_420

H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou

Προηγούμενο άρθροΡυζοκεφτέδες: Πώς να τους φτιάξετε τέλειους κάθε φορά
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια κουλουράκια βουτύρου με άρωμα πορτοκαλιού