Μuffins με σοκολάτα μπανάνας και αλεύρι βρώμης

Υλικά:

• 300 g αλεύρι βρώμης
• 3 αυγά
• 150 γραμμάρια φυτικού ελαίου
• 150 γραμμάρια ζάχαρης
• 4-5 μπανάνες
• 1 μπάρα σοκολάτας (90 g) ή σταγόνες σοκολάτας
• βανιλίνη
• 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
• 10 g μαγειρικής σόδας (1 κουταλάκι του γλυκού)
• 1/2 κουτ. άλας

Εκτέλεση Βήμα Βήμα:

Πρώτα, ανακατέψτε όλα τα ξηρά συστατικά.
Ρίξτε το προ-κοσκινισμένο αλεύρι βρώμης στο μπολ.
Προσθέστε εκεί αλάτι, σόδα, μπέικιν πάουντερ και βανιλίνη.
Ανακατεύουμε τα πάντα καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για τώρα.


Προετοιμάστε τα υγρά συστατικά σε άλλο μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά μάζα.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε, ρίχνουμε φυτικό λάδι, χάρη σε αυτό τα muffins θα παραμείνουν μαλακά, υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα ξεμείνουν.
Τα ξηρά και υγρά μέρη της ζύμης είναι έτοιμα και κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτακια και
λιωνουμε με ένα πηρούνι τις μπανάνες …

Αδειάζουμε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατευουμε με ένα συρμα χειρός. Μόλις πάρουμε ένα πηχτό χυλό προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατευουμε.

Γεμίζουμε με 1 κσ τα χάρτινα φορμάκια

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για30-35 λεπτά
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης εάν θέλουμε.

Σημ. Μπορούμε να χρησιμοποιησουμε και μία φόρμα για κείκ και φτιαξουμε ένα υπέροχο κεικ.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Παραδοσιακή ΦΑΣΟΛΑΔΑ !!
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμελ. Εξαιρετική συνταγή.