Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα από γεύση φιστίκι Αιγίνης
(του πάει απίστευτα πολύ) και σαντιγη. Ενα υπέροχο και απολαυστικό γλυκακι 😋
Υλικα
350 γρ κανταιφι
150 γρ βουτυρο λιωμενο
70 γρ καρυδι τριμμένο
Σιρόπι
300 γρ νερο
300 γρ ζαχαρη
Μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Κρέμα
500 ml γαλα
1 έτοιμο μείγμα (1 συσκευασία ) με γεύση από φυστίκι Αιγινης
400 γρ σαντιγη
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί ανοίγουμε το κανταιφι ρίχνουμε το καρυδι και το λιωμενο βουτυρο
Και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κανταιφι μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν βρασει το ρίχνουμε στο χλιαρό κανταιφι
Ετοιμάζουμε την κρέμα με βάση την συσκευασία βάζοντας 500 ml γαλα και ανακατευουμε μέχρι να πήξει. Την ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μας
Χτυπάμε την σαντιγη και γαρνίρουμε με ροζετες
Επάνω ρίχνουμε τριμμένο φυστίκι Αιγινης ή τριμμένο καρυδι
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Haroula Stelios Nod
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα….
Υλικά
500 γρ φρέσκο κανταΐφι
6-7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι:
1 1/2 κ.γ νερό
2 κουτ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από μισό λεμόνι
τριμμένη φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα:
700 γρ. γάλα φρέσκο
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 κρόκοι αυγού χτυπημένοι
40 γρ. αλεύρι μαλακό
40 γρ. κορν φλάουρ
½ κουταλάκι γλυκού βανιλίνη
50 γρ. κρύο βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Μοιράζουμε το κανταιφι στο ταψί, το ανοιγουμε καλα να μην εχει κενα, πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο 6-7 κουταλιές της σούπας και ψήνουμε
για μισή ώρα φούρνο στους 170 C μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το παρακάτω σιρόπι.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα νερό, ζάχαρη, κανέλα, χυμός λεμονιού, τριμμένη φλούδα λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει βράση και
να δέσει το σιρόπι. Με μερικές κουταλιές από αυτό περιχύνουμε το έτοιμο κανταΐφι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, ενώ ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε καλά το κορν φλάουρ, το αλεύρι, την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και τους χτυπημένους κρόκους.
Παίρνουμε μερικές κ.σ. από το ζεστό γάλα και τις ρίχνουμε σταδιακά, 1 κ.σ. τη φορά, μέσα στο μπολ με το μείγμα κορν φλάουρ ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα χλιαρό χυλό (αυτό το κάνουμε για να χλιαρύνουμε το μείγμα κορν φλάουρ, διότι αν το ρίξουμε κατευθείαν σε καυτό γάλα θα σβολιάσει και θα αφήσει κόμπους στην κρέμα).
Αφού κάψει καλά το μείγμα γάλακτος ρίχνουμε το χλιαρό πλέον χυλό με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα, και πολύ καλά, μέχρι να σφίξει το μείγμα, να πάρει ένα κίτρινο χρώμα και να γίνει μία σφιχτή κρέμα. Το αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γυαλίσει η κρέμα μας.
Βγαζουμε το κανταίφι από το ψυγείο, ρίχνουμε από πάνω την κρύα κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει τελείως σε λίγες ώρες. Πριν το σερβίρετε, αλείφετε από πάνω την τελευταία στρώση με σαντιγί αφου χτυπησουμε καλά την κρέμα γάλακτος με ζαχαρη. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καθαρισμένα αμύγδαλα ή/και φιστίκια Αιγίνης
Καλή επιτυχία