Εκμέκ με κέικ πανετόνε

Μου φέρανε ένα Ιταλικό κέικ (panettone) και έτσι αποφάσισα να το κάνω εκμεκ για τον απόγευματινο καφέ μας ☕️. Η αφράτη κρέμα βανίλιας αγκαλιάζει τα ζουμερά κομμάτια πανετόνε, δημιουργώντας ένα θεϊκό γλυκό που θα σας ξετρελάνει.

Λατρεύω:

  • Την τέλεια ισορροπία υφών: Η κρέμα είναι βελούδινη και απαλή, ενώ το πανετόνε προσφέρει μια ευχάριστη μασητική αίσθηση.
  • Τον πλούσιο γευστικό συνδυασμό: Η γλυκιά βανίλια ταιριάζει άψογα με τα αρώματα του πανετόνε, όπως τα ζαχαρωμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί.
  • Την ευκολία στην παρασκευή: Το εκμέκ πανετόνε είναι ένα γλυκό που μπορεί να φτιάξει ο καθένας, ακόμα και αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα.

Είναι ιδανικό:

  • Για γιορτινές περιστάσεις: Το εκμέκ πανετόνε θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα δώσει μια γιορτινή νότα στο τραπέζι σας.
  • Για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό: Μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγα μόνο λεπτά, χρησιμοποιώντας έτοιμο πανετόνε.
  • Για να αξιοποιήσετε περισσεύούμενο πανετόνε: Μια τέλεια λύση για να μην πετάξετε το πανετόνε που σας περίσσεψε από τις γιορτές.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το εκμέκ πανετόνε! Είναι ένα γλυκό που θα σας γλυκάνει και θα σας ζεστάνει την ψυχή.

Υλικά

Σιρόπι

1 και μισή κούπα νερό,
1 κούπα ζάχαρη,
φλούδα από λεμόνι

Για την κρέμα…
1 λίτρο γάλα (αμυγδάλου)
100γρ κορν φλάουρ
200γρ ζάχαρη
2 αυγά
50γρ βούτυρο
1 βανίλια

1 γκαρνι

Εκτέλεση

Έκοψα το κέικ σε χοντρές φέτες και το έψησα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι φέτες
Ετοίμααα ένα ελαφρύ σιρόπι το έβρασα για 5 λεπτά και το έριξα στης φέτες που τοποθέτησα στο ταψί.

για την κρέμα
Όλα μαζί στην κατσαρολά και ανακατεύω καλά
Κατόπιν τα έβαλα στη φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύω συνέχεια.
Τοποθετώ την κρέμα πάνω από της φέτες βάζω μεμβράνη να εφάπτεται και ψυγείο.
Μετά από 2 ώρες χτυπώ σαντιγί γκαρνι και βάζω από πάνω, λίγους ξηρούς καρπούς και στόλιζω 😋😋😋

Εκμέκ με κέικ πανετόνε

Καλή συνέχεια φίλοι μου να έχετε μια όμορφη μέρα

Η Συνταγή είναι της κας Yiota Ziaka

Προηγούμενο άρθροΠώς να Φτιάξετε Τυρόψωμα με Ζύμη που Λιώνει στο Στόμα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα που θα σας σπάσει την μύτη