Μου φέρανε ένα Ιταλικό κέικ (panettone) και έτσι αποφάσισα να το κάνω εκμεκ για τον απόγευματινο καφέ μας ☕️. Η αφράτη κρέμα βανίλιας αγκαλιάζει τα ζουμερά κομμάτια πανετόνε, δημιουργώντας ένα θεϊκό γλυκό που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

Σιρόπι

1 και μισή κούπα νερό,
1 κούπα ζάχαρη,
φλούδα από λεμόνι

Για την κρέμα…
1 λίτρο γάλα (αμυγδάλου)
100γρ κορν φλάουρ
200γρ ζάχαρη
2 αυγά
50γρ βούτυρο
1 βανίλια

1 γκαρνι

Εκτέλεση

Έκοψα το κέικ σε χοντρές φέτες και το έψησα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι φέτες
Ετοίμααα ένα ελαφρύ σιρόπι το έβρασα για 5 λεπτά και το έριξα στης φέτες που τοποθέτησα στο ταψί.

για την κρέμα
Όλα μαζί στην κατσαρολά και ανακατεύω καλά
Κατόπιν τα έβαλα στη φωτιά μέχρι να πήξει και ανακατεύω συνέχεια.
Τοποθετώ την κρέμα πάνω από της φέτες βάζω μεμβράνη να εφάπτεται και ψυγείο.
Μετά από 2 ώρες χτυπώ σαντιγί γκαρνι και βάζω από πάνω, λίγους ξηρούς καρπούς και στόλιζω 😋😋😋

Εκμέκ με κέικ πανετόνε

Καλή συνέχεια φίλοι μου να έχετε μια όμορφη μέρα

Η Συνταγή είναι της κας Yiota Ziaka

Προηγούμενο άρθροΠώς να Φτιάξετε Τυρόψωμα με Ζύμη που Λιώνει στο Στόμα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα που θα σας σπάσει την μύτη