Η φανουρόπιτα συνδέεται με τον Άγιο Φανούριο, προστάτη των χαμένων αντικειμένων.
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μαζί αυτή τη νόστιμη συνταγή, με την ελπίδα ότι ο Άγιος Φανούριος θα σε βοηθήσει να βρεις αυτό που έχασες.
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
Σχεδόν 1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουτερ
1 ποτήρι σταφίδες, μουλιασμένες και αλευρωμένες
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τις βανίλιες. Σε ένα φλιτζανάκι, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού με τη σόδα και προσθέστε το στο μείγμα.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ.
Ενωστείτε τα υγρά και τα στερεά υλικά και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε απαλά.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει αφράτο.
H Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου