Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα εύκολη και αφράτη. Μια συνταγή για μια αφράτη και πολύ εύκολη Φανουρόπιτα.

Υλικά

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2-3 κ.σ σουσάμι

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απ τ΄ ασπράδια και τα χτυπάμε σ΄ένα μπολ σφιχτή μαρέγκα.Την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τους κρόκους,τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα λίγη λίγη με μία σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
Βάζουμε το μείγμα μας σ΄ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 40 λεπτά αναλόγως τον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Rallou Psaradelli

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φανουρόπιτα

Απαραίτητα προϊόντα:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάλτε όλα τα υγρά υλικά και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χρήση ηλεκτρικού μιξερ. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα ενώ
συνδυάζετε τα πάντα – περίπου ένα λεπτό.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για
40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ πιο εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο με κατσικίσιο γάλα