Φοκάτσια με τυριά, ντομάτα και πιπεριά

Μια ωδή στην γεύση!

  • Η ζύμη: Αφράτη, τραγανή, με τέλεια υφή. Απολαμβάνεις κάθε μπουκιά.
  • Τα τυριά: Πλούσια γεύση, τέλειο λιωμένο αποτέλεσμα. Συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η ντομάτα: Φρεσκάδα, ζουμερές φέτες, δίνουν χρώμα και νοστιμιά.
  • Η πιπεριά: Προσθέτει μια γλυκιά πινελιά, ισορροπεί τα υπόλοιπα υλικά.
  • Συνολικά: Μια πανδαισία γεύσεων και υφών. Ιδανική για ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή σνακ.

Επιπλέον σχόλια:

  • Η ποικιλία τυριών δίνει βάθος γεύσης.
  • Η πιπεριά μπορεί να αντικατασταθεί με άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια ή κρεμμύδι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη ή θυμάρι.
  • Η φοκάτσια είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για όσους αγαπούν την μαγειρική.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή!

Υλικά

Για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ποτήρια χλιαρό νερό

Για τη σάλτσα:

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
200 γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Λαδώστε ένα μπολ με ελαιόλαδο, βάλτε τη ζύμη μέσα και καλύψτε με μια πετσέτα.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώστε ένα ταψί 30×40 εκ.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο και τοποθετήστε το στο ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
Αλείψτε τη ζύμη με το μείγμα του ελαιόλαδου.
Πασπαλίστε με το τριμμένο κασέρι, τις φέτες ντομάτας, τις λωρίδες πιπεριάς και τη θρυμματισμένη φέτα.
Ψήστε τη φοκάτσια για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε τη φοκάτσια να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή γκούντα.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, μανιτάρια ή πιπεριές Φλωρίνης.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τη φοκάτσια με φρέσκο βασιλικό πριν τη σερβίρετε.
Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Παλμιρα Αριστου 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο: Η απόλαυση της παράδοσης
Επόμενο άρθροΚαλιτσούνια με τυριά