Φοκατσια γεμιστή με μελιτζάνα

Αυτή η συνταγή για φοκάτσια με μελιτζάνα και τυριά είναι απλά θεϊκή. Η τραγανή κρούστα, η αφράτη ψίχα, η ζουμερή μελιτζάνα και τα λιωμένα τυριά συνδυάζονται σε μια γευστική πανδαισία που θα σας ενθουσιάσει.

Τι κάνει αυτή τη συνταγή ξεχωριστή:

  • Η μελιτζάνα: Ψήνεται μέχρι να μαλακώσει και να γλυκάνει, δίνοντας στην φοκάτσια μια πλούσια γεύση.
  • Τα τυριά: Μια ποικιλία τυριών, όπως μοτσαρέλα, γκούντα και παρμεζάνα, λιώνουν και δημιουργούν μια κρεμώδη, τυρένια σάλτσα.
  • Η ζύμη: Η ζύμη για τη φοκάτσια είναι εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να φουσκώσει.

Μερικά tips για τέλεια φοκάτσια:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά: Η ποιότητα των υλικών παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση της φοκάτσιας.
  • Ψήστε τη φοκάτσια σε υψηλή θερμοκρασία: Αυτό θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.

Σερβίρετε:

Η φοκάτσια με μελιτζάνα και τυριά είναι ιδανική για ορεκτικό, μεσημεριανό ή βραδινό. Σερβίρετε τη ζεστή ή χλιαρή, μαζί με μια σαλάτα ή σούπα.

Απολαύστε!

Υλικά

Για τη γέμιση:
– 2 μελιτζάνες
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– Αλατοπίπερο
– Μαϊντανός
– Ελαιόλαδο

Για τη ζύμη:
– 3 αυγά
– 125 ml γιαούρτι
– 20 ml ελαιόλαδο
– 250 γραμμάρια αλεύρι
– 150 ml νερό
– 10 γρ. μπεικιν πάουντερ
– 125 γρ.μοτσαρέλα
– Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τα ρίχνουμε μέσα και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κυβάκια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.Αλατοπιπερώνουμε.Μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγο ακόμα λάδι.Χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σπάμε τα αυγά σ ένα μπολ,ρίχνουμε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,το νερό,αλάτι πιπέρι.Ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο.
Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σ ένα μικρό ταψί και αδειάζουμε το μισό μείγμα.Το απλώνουμε να πάει παντού.

Βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες και την μοτσαρέλα κομμένη κομματάκια.Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει.

Φοκατσια γεμιστή με μελιτζάνα

Καλή σας απόλαυση!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα με γέμιση ρυζιού
Επόμενο άρθροΚέικ Καρύδας με νουτέλα